Fedettpályás atlétikai Eb

Márton Anita döntős, Baji kiesett Franciaországban

  • MTI
megosztom

A sportolónő a második helyen bejutott a női súlylökés szombati fináléjába a párizsi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon, ugyanakkor Baji Balázs 60 m gáton nem került az esti döntőbe.

Márton a péntek délutáni kvalifikációban 18,11 métert ért el, ez új magyar utánpótlás (U23) fedettpályás rekord. Nála jobbat most csak a német Christina Schwanitz (18,39 m) lökött.

"Nagyon boldog vagyok, majdnem elértem a szabadtéri legjobbamat, ami 18,20 méter. Tudtuk, hogy bennem van ez az eredmény, már az edzéseken is löktem 18 méter felett. Jó lett volna elsőre elérni, de akkor még kicsit remegett a lábam, habár az sem volt rossz. A döntőig pihenek" - nyilatkozta Márton a selejtező után.

Baji Balázs 7.77 másodperces egyéni csúcsot futott a férfi 60 m gát péntek délutáni elődöntőjében, ám ez is kevés volt a továbbjutáshoz, összesítésben a 13. legjobb időt érte el.

Kazi Tamás sem jutott be a férfi 800 méter szombati elődöntőjébe. A magyar versenyző a péntek délutáni selejtezőben 1:50.85 percet futott, amivel futamában harmadik lett. Ezzel a nyitónapon befejeződött a magyarok programja.

Délelőtt a súlylökő Kürthy Lajos a selejtezőben búcsúzott.

Az ötödik magyar Eb-induló, Bene Barnabás szombat délután az 1500 m első előfutamában áll rajthoz.

megosztom