NB I

A Kecskemét öt perc alatt kiütötte a címvédőt - videó

A hazai pályán játszó KTE-Ereco két tizenegyessel és egy öngóllal öt perc alatt eldöntötte a DVSC-TEVA elleni bajnoki mérkőzést.

KTE - DVSC NB I-es bajnoki mérkőzés

A hétközi kupamérkőzésük után ismét összecsapott a KTE-Ereco és a DVSC-TEVA csapata, a hazaiaknál Bori Gábor csak a kispadon kapott helyet, míg a vendégeknél Coulibalyt szorította ki az új szerzemény, Eugene Salami. A Loki győzelme esetén megkezdhette volna a felzárkózást a múlt hétvégén csak döntetlent játszó Videotonhoz.

Jó iramban kezdődött a találkozó, a negyedik percben Illés kapott indítást a bal oldalon, majd sarokkal játszotta meg Nikolovot, akinek lövését azonban blokkolták a hazaiak. A KTE idegesen kezdte a találkozót, sok labdát adtak el a saját térfelükön Foxiék, de szerencséjükre ezért nem bűnhődtek meg. Tíz perc elteltével Vujovics lépett volna ki egyedül, Nikolov azonban az utolsó percben becsúszva tudott előle felszabadítani. Az első negyedóra után Kabát lépett ki Salami passzával, de csúnyán kapu mellé lőtt. Majd ismét az egykori újpesti támadó volt a főszereplő: Alempijevics lökte fel a 16-os vonalánál, de a szabadrúgást a sértett a sorfalba vágta. A 33. percben aztán minden előzmény nélkül megszerezte a vezetést a KTE. Nikolov rúgott oda Vujovicsnak, aki elesett a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Balogh vágta a kapu közepébe (1-0). Két percre rá a kecskeméti csapat előtt adódott szöglet, a befelé szálló labdába azonban Mijadinoszki ütött bele kézzel, ezért Vad II István újra tizenegyest ítélt. Az ítéletvégrehajtó ezúttal Vujovics volt, aki a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A DVSC védői ezután gyakorlatilag lézengtek a pályán, nagyon megfogta őket a két gyorsan bekapott gól. A 38. percben már Tököli veszélyeztette a vendégek kapuját, lövése azonban centikkel a bal kapufa mellett suhant el. Egy percre rá már három volt a kecskemétiek előnye: egy szögletet követően Szakály fejelte rá a labdát Salamira, akiről az a kapuba csorgott (3-0). A félidőben így óriási meglepetésre három góllal vezetett a KTE-Ereco a címvédő ellen.

A második játékrészből öt perc telt el, amikor megkapta az esélyt a DVSC-TEVA: Ebala húzta el bután a 16-os oldalánál Salami lábát, Kabát büntetőjét azonban védte Ribánszki, majd az ismétlésre is odaért. Így maradt a háromgólos kecskeméti előny. Az 54. percben ismét Kabát és Ribánszki nézett farkasszemet, a Loki támadója egyedül törhetett kapura, de a jó ütemben kimozduló kapusban elakadt a lövése. Scasny megpróbálta cserékkel felfrissíteni csapatát, Szakályt Dombi, Kabátot Coulibaly váltotta, de gyökeres fordulatot ez nem hozott a címvédő játékába. A 60. perctől úgy tűnt, a debreceni játékosok elvesztették a hitüket is a fordításra. Ők nem támadtak, a KTE-nek pedig kényelmes volt ez a helyzet. A félidő derekán Coulibaly lőtte el a labdát Czvitkovics elől, de Ribánszki hárítani tudott. Majd ismét a francia támadó előtt adódott lehetőség, de a mezőny legjobbja, Ribánszki ismét szögletre mentett. A 79. percben könnyen növelhette volna előnyét a KTE, Foxi azonban kapu mellé fejelt a kapu torkából. A hosszabbításban még Tököli passzát Foxi válthatta volna gólra, de Novakovics védeni tudott, így maradt a háromgólos hazai siker.

Monicomp Liga, 18. forduló:

Kecskeméti TE-ERECO - Debreceni VSC-TEVA 3-0 (3-0)

Széktói Stadion, 2200 néző, v.: Vad II.

KTE-ERECO:Rybansky - Alempijevic, Radanovic, Balogh B., Mohl - Vujovic (Bori, 65.), Ebala, Cukic (Bertus, 76.), Litsingi (Savic, 58.) - Tököli, Foxi

DVSC-TEVA: Novakovic - Bernáth, Simac, Mijadinovski, Nikolov - Ramos, Szakály (Dombi, 54.), Czitkovics, Illés (Farkas II., 72.) - Salami, Kabát (Coulibaly, 62.)

Gólszerzők: Balogh (33., 11-esből), Vujovic (35., 11-esből), Salami (38., öngól)

Sárga lap: Alempijevic (30.) Cukic (61.) illetve Ramos (32.) Nikolov (32.) Illés (48.)