NB I

A Debrecen bajnokin vágna vissza a Kecskemétnek

A keddi kupameccshez hasonlóan a Kecskemét ismét a hajdúságiakat fogadja, de ezúttal az NB I 18. fordulójának nyitómérkőzésén. A vendégek a bajnoki cím esélyének életbentartása miatt győznék le Tomiszlav Szivics hazai pályán remeklő együttesét.

A bajnoki címvédőnek nem kellett sokat várnia, hogy visszatérjen a hétközi kudarc helyszínére. A Debrecen eddig sem szerepelt jól a Széktói Stadionban (leszámítva a tavalyi Ligakupa-döntőt, akkor a Paks volt az ellenfél) de a hétközi kupavisszavágó után akár mumusnak is tekinthető a KTE.

Kecskemét-DVSC - Fotó: www.dvsc.hu
"A felkészülést úgy alakítottuk, hogy az első bajnoki mérkőzésre, a Paks ellen készen legyen a csapat. Sajnos az a találkozó elmaradt az időjárás miatt, de ezen már kár bánkódni, számunkra Kecskeméten kezdődik a tavaszi küzdelemsorozat. A célunk, hogy az egész bajnokságban jól játszunk. Az első meccs mindig nagyon fontos, ezért szeretnénk három ponttal hazatérni"
- fogalmazott Zdenek Scasny a DVSC hivatalos honlapján.

A bajnoki tabellára nézve persze a vendégek tűnnek esélyesebbnek, de a Loki idegenbeli mérlege eddig nem túl fényes a 2010-2011-es idényben, így mindenképpen izgalmas találkozónak nézünk elébe.

A másik pénteki mérkőzésen a Siófok látogat Újpestre. Mindkét csapat kedvező előjelekkel várhatja a bajnokit, a vendégek a Ferencvárost, az lila-fehérek a Pápát búcsúztatták a Magyar Kupából. A bajnoki pontvadászatban azonban egyik együttes sem szerepel kimagaslóan. Mészöly Géza csapata a 9. helyről várja a fordulót, míg a Siófok az utolsóelőtti, kieső helyről indul a Szusza Ferenc Stadionba, ezért a mérleg inkább a hazaiak felé billen.

A szombati nyitómérkőzésen a 6. helyet elfoglaló Paks fogadja a listát záró Szolnokot. Időközben kiderült, hogy a két csapat a 17. fordulóból elmaradt meccseit (Debrecen-Paks és Szolnok-Pápa) jövő kedden pótolják.

Ugyancsak szombaton egy igazi dunántúli rangadót is láthatunk. A kupából 6-2-es összesítéssel búcsúzó Pápa a 9-0-s összesítéssel a legjobb nyolc közé jutó Zalaegerszeget látja vendégül. A hazai pálya ellenére a vendégek vannak jobb formában, a Vasas ellen az alapcsapat játékosai pihentek, így frissen várhatják a második tavaszi fordulót.

A bajnoki tabella is a ZTE mellett szól, mivel a zalaiak a harmadik helyen tanyáznak, míg a Lombard 23 ponttal a 7. pozíciót foglalja el.

A Győri ETO-Vasas párosítás mindkét csapata szeretné feledtetni a hétközi eredményt, Pintér Attila klubja 1-1-es döntetlen után búcsúzott a kupából így a bajnoki találkozó esélyt adhat az önbizalom visszaszerzésére. A vendégeknek sem ártana a jó eredmény, de rettentő nehéz dolguk lesz.

A győriekkel egyidőben fogadja a Szombathely a Kaposvárt. A hazaiak a kiesés szélén vannak, így nagy szükségük lenne a pontokra. Ráadásul a Rákóczi inkább saját pályáján veszélyes, emiatt kiegyenlített összecsapás várható.

A nap utolsó meccsén a Videoton hazai pályán találkozik az MTK-val. A tabella éllovasai könnyedén vették a hétközi akadályt, és 6-1-es összesítéssel kiütötték a kupából a Haladást. Emellett az eddigi hazai statisztika félelmetes, az utolsó 5 bajnokin összesen 12 pontot gyűjtött dr. Mezey György legénysége.

A fővárosiak ezzel szemben nem szerepelnek fényesen saját stadionjuktól távol, utolsó öt idegenbeli bajnokijukon mindösszesen egy pontot sikerült zsákmányolniuk. A számokat figyelve a hazaiak várhatják nyugodtabban a találkozót.

A vasárnapi mérkőzés egy valódi fővárosi rangadó lesz, hiszen a Honvéd a Ferencvárost látja vendégül. A zöld-fehérek remek őszi szezont tudhatnak maguk mögött, így nem volna túl nagy meglepetés, ha ponttal, pontokkal távoznának, főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy a kispestiek az utóbbi öt otthon megvívott bajnokin mindössze két pontot szereztek.

Az FTC parázs csatában, a mérkőzést 0-1-ről megfordítva esett ki a Siófok ellen a kupából, így a bajnokság marad az egyetlen lehetőség, hogy az európai porond is látótérbe kerüljön.

NB I, 18. forduló

Kecskemét-Debrecen 17.00 (Sportm)
Újpest-Siófok 19.00 (Duna Tv)

Szombaton játsszák:

Paks-Szolnok 14.30
Pápa-Zalaegerszeg 15.00 (Sport1)
Győr-Vasas 16.00
Haladás-Kaposvár 16.00
Videoton-MTK 17.30 (Sport1)

Vasárnap játsszák:

Honvéd-Ferencváros 17.30 (Sport2)