Serie A

Mourinho lehet a Roma edzője nyártól?

Olasz lapinformáció szerint megvan az esély arra, hogy a portugál tréner a Roma kispadjára ül le, amennyiben távozik a Real Madridtól.

Mourinho öröme - Fotó: AFP

Az olasz Il Corriere dello Sport szerint amennyiben Jose Mourinho nyáron elhagyja a Real Madridot, jó esély van rá, hogy a Roma vezetőedzője legyen. Az olasz lap feltételezését arra alapozza, hogy a portugál edző Manuel Pellegrininek azzal szúrt oda az aktuális bajnoki elötti sajtótájékoztatón, hogy ha távozik a Real Madrid padjáról, ő biztos nem a Málagához, hanem egy nagy olasz vagy angol csapathoz megy. A tréner távozása  a király klubtól többször is felvetődött már, sőt a Real Madrid elnökétől ultimátumot is kapott.

Az olasz újságírók már azt is tudni vélik, hogy Mourinho kész visszatérni Itáliába, és szívesen lenne a fővárosaik vezetőedzője. Az köztudott, hogy a nemrég kinevezett Vincenzo Montellát csak átmeneti megoldásnak szánták a római vezetők és nyártól egy igazi nagy nevet szeretnének a csapat élére csábítani. Korábban szó esett Carlo Ancelottiról és az „új Mourinhónak” titulált André Villas-Boasról is, de az igazi nagy durranás az eredeti Special One lenne.