Manchester United

Feldobja-e Fergusont az MUTV?

A Manchester United televíziója mindenképpen rosszul jár, mert a szövetség szeretné megkapni azokat a felvételeket, amelyeken Ferguson Atkinson bírót szidja a Chelsea elleni mérkőzés után.

Ferguson gondolkodik - Fotó: AFP

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) az MUTV segítségét kéri Ferguson elmeszelésében. A Manchester United menedzsere a Chelsea elleni 2-1-es vereség után durván nekitámadt a találkozó játékvezetőjének, Martin Atkinsonnak. A skót menedzser feldúltan közölte, hogy David Luizt ki kellett volna állítani, valamint elmondta, hogy nem kaptak fair játékvezetőt, ahogy szerették volna.

Ahhoz azonban, hogy ezt számon tudja kérni a szövetség, kézzel fogható bizonyíték kell, például az interjú eredeti felvétele. Ezért kérvénnyel fordultak a Manchester United saját televíziójához, az MUTV-hez, hogy szolgáltassák át nekik az említett felvételt. A történet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen a csatornának nem kötelessége ezt megtenni, hiszen a törvények erre nem kényszerítik.

Amennyiben mégis megteszik, borítékolható, hogy Ferguson és a televízió kapcsolata megromlik emiatt. Amennyiben megtagadja a kérést, akkor az angol szövetséggel kerül feszült helyzetbe a csatorna. Az MUTV-nek péntek délutánig kell döntenie, hiszen akkor az FA még meghozhatja azt a döntést, hogy Fergusont eltiltják, és nem ülhet a vasárnapi Liverpool elleni mérkőzésen a kispadon.