NB II

Európa Liga-szereplés és DVTK Klub a diósgyőri tervekben

Címkék:

Az első lépcső az első osztályú tagság kivívása, utána néhány éven belül minimum Európa Liga-szereplés elérése a miskolci klub célja.

DVTK ankét - Fotó: dvtk.eu

Szurkolói ankétot tartott a DVTK, ahol több érdekes téma is felvetődött a szurkolókkal közös beszélgetésben.

A dvtk.eu beszámolója szerint a Diósgyőr teljes vezérkara, Dudás Hunor ügyvezető, Szentes Lázár szakmai igazgató, Benczés Miklós edző, az ő segítői, Vitelki Zoltán és Veréb György, továbbá Sztavinovszki Botond technikai vezető is megtisztelte jelenlétével a drukkereket, a játékosok közül a legnagyobb szenzációt pedig a spanyol gólkirály José Luque jelentette.

Dudás Hunor a célkitűzésekkel kapcsolatban elmondta: cél az első két hely, de lehetőleg az első hely megszerzése a cél a bajnokság végére. Ennek megfelelően történtek az erősítések télen a játékoskeretben. Helyi cégek hiányára hívta fel egy szurkoló a figyelmet, azonban jó hírt kapott válaszul: a Bosch után az AVE Miskolc is beszállt mezszponzorként a DVTK-ba.
Volt, akit az érdekelt, hogy a tulajdonos Leisztinger Tamás valóban be akar-e szállni a szombathelyi labdarúgásba. A válaszokból  kiderült: nincs erről szó, eszük ágában sincs elmenni Miskolcról, de a város támogatására is szükségük van. Dudás Hunor a csapat további terveiről is beszámolt.

Tervezzük további műfüves pályák építését, egynek a befedését is, igaz, utóbbi művelet millióba kerül, erre nehéz fedezetet találni. A stadionban cél a szolgáltatási minőség emelése, hogy a drukkerek otthonosabban érezzék magukat, hiszen "szurkolók nélkül nem lesz feljutás. "DVTK Klub"-ot tervezünk létrehozni, amelyben például a tagok ingyen telefonálhatnak egymással, s számos más kedvezményben is részesülnek. Ezek az ötletek kidolgozás alatt állnak. Ezenkívül szeretnénk a belátható jövőben egy nevesebb külföldi csapattal megmérkőzni - ami a centenáriumi évben elmadadt -, de ez semmiképp sem prioritás jelenleg. A leglényegesebb, hogy a klubtulajdonos hosszabb távon tervez. Ennek első lépcsője az első osztályú tagság kivívása, utána néhány éven belül minimum Európa Liga-szereplés lehetősége.

Benczés Miklós vezetőedző végül a szakmáról is ejtett néhány szót.

- A sérültek állapota nem olyan gyorsan javul, mint szeretnénk. Budovinszky súlyos talpcsonttörés, Halgas térdműtét után lábadozik. Ellenben a klub mindent elkövet, hogy végre erős orvosi stáb, azaz egészségügyi háttér álljon rendelkezésre.

Fotó: dvtk.eu