NB II

A pénztelenség az úr Tatabányán

Címkék:

Herédi Attila szerint van, akit sokkal jobban megvisel a kialakult helyzet, van, aki könnyebben átlép rajta, van, aki meg könnyebben túl tudja magát tenni rajta.

Szombaton fél háromkor a bajnokesélyes, Pécs elleni kezdi meg az NB II-es tavaszi szezont a Tatabánya. Most azonban nem erről, hanem a pénzügyi gondokról esik több szó a klub háza táján.

„Valóban csak arról kellene beszélnünk, ami a szakmánk, amihez értünk. De jelenleg ezt nem tehetjük meg. Bár, ahogy közeledik a mérkőzés, a bajnoki rajt, egyre jobban kellene félre tenni azokat a dolgokat, amik a csapatomat körülveszik. Egy olyan Pécs jön hozzánk szombaton, ahol minden körülmény adott ahhoz, hogy csak a futballal kelljen foglalkozniuk. Nagyon kíváncsian várom. Úgy érzem, hogy a pályán kellene a legkisebb különbségnek látszania. Én azt várom a csapatomtól, hogy egy egészséges dac munkáljon mindenkiben. Ha már így alakult a helyzetünk, szeretnénk megmutatni, hogy igazi sportemberek vagyunk. Bízom benne, hogy ez sikerülni is fog. Minden ember más és más. Van, akit sokkal jobban megvisel a kialakult helyzet, van, aki könnyebben átlép rajta, van, aki meg könnyebben túl tudja magát tenni rajta. Ezért nem haragudatok senkire, nem vagyunk egyformák. Ha valaki azt mondja nekem, hogy nem tudja vállalni a játékot, mert nincs olyan idegállapotban, azt is elfogadom. Azt kértem tőlük, hogy aki vállalja, az úgy vállalja, hogy utána ne keressen kifogást. Mindenfajta nehézségtől függetlenül maximális koncentrációt kérek” - mondta Herédi Attila, a csapat vezetőedzője a klubhonlapon.

A szakember elmondta, nem szeretnék sajnáltatni magukat, de kihatással lehet a pénztelenség a csapat teljesítményére.

Nem fogjuk sajnáltatni magunkat, nem fogjuk kiírni a mellünkre, hogy nagy a baj. Nem keresünk felmentést. Én úgy gondolom, ha „civil” létére bárki azt mondja, hogy a saját munkahelyén öt hónapig nem kap fizetést ugyanazzal a lendülettel, ugyanazzal az energiával megy be dolgozni, mint amikor minden rendben volt, az hazudik. Akik csapatsportágat űznek, azoknak legalább hetente egyszer ki kell állni a közönség elé, megmutatni mit tudnak. Itt sokkal hatványozottabban jön ki az, ha a magánéletét és az egzisztenciáját veszélyezteti a kialakult helyzet” – tette hozzá az egykori újpest futballista.