Karrier

Fel sem vetődött, hogy vívó legyen ifjabb Szabó Bence

Az Újpesten futballozó ifjabb Szabó Bence már játszott az angol Wolvesban, de nyártól újra kipróbálná magát külföldön.

DigiIfjabb Szabó Bence volt a Digi Sport Reggeli Start című adásának vendége. Az Újpest futballistája olimpia bajnok kardvívó apukával büszkélkedhet, így felvetődik a kérdés, miért nem a vívást választotta.

„Hatévesen lementem focizni, azóta ezt csinálom, eszembe se jutott, hogy vívjak. Apu is látta, hogy élvezem, szeretem ezt csinálni, így nem is erőltetett mást rám. Ugyanúgy képbe van a focival, néha meglepődök, hogy miket tud. Nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen egy példaképe, akinek nézi a játékát, figyeli a róla megjelent cikkeket. Nekem most Ibrahimovic a kedvencem, aki nem egy könnyű fickó, de én sem vagyok az. Hasonló poszton játszunk, figyelem, mit tudnék ellesni tőle” – mondta a fiatal futballista.

A fiatal játékos már játszott korábban külföldön, de nyáron ismét szeretne eligazolni Újpestről.

„Angliában már játszottam a Wolvesben, nyáron ismét szeretnék külföldre szerződni. Van ügynököm, remélem, ha jó tavaszt tudok produkálni, ki tudok menni. Akkor se leszek persze elkeseredve, ha Újpesten kell maradnom, mert jól érzem magam itt. Az olasz játékstílus közel áll hozzám, oda szívesen mennék, a termetemnél fogva a fejjátékom az egyik erősségem és a kreativitásomat emelném még ki” – tette hozzá az újpesti csatár