Magyar Kupa

Aki győz, továbbjut Győrben, a Vidi nyugodtan utazhat Szombathelyre

Nincs könnyű helyzetben a Haladás, mivel a továbbjutáshoz háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia a fehérváriak ellen. A Győr és az MTK a második mérkőzésre hagyta a döntést.

Győr-MTK párharc - Fotó: www.mtkhungaria.hu
Az első találkozó eredményre való tekintettel Aczél Zoltán, a Szombathely vezetőedzője pihenteti néhány kulcsjátékosát és nem az alapcsapatot küldi pályára a délután 16 órától induló találkozón.

Esély mindig van, főleg ennél a csapatnál, hiszen négy hónapja az jellemzi ezt a gárdát, hogy ha esetleg nem is játszunk túl jól, mindig az utolsó leheletünkig küzdünk. Soha nem adjuk fel. Persze reálisan nézve, kevés esélyünk maradt a kupában a továbbjutásra. Nagyon rossz helyzetből várjuk a visszavágót, hiszen sajnos a párharc első meccsét 3-0-ra elbuktuk az egyéni hibáink és a második félidőben beálló egy-két rossz cserénk miatt. Nem tudunk három fronton 16-17 emberrel helyt állni, ezért úgy döntöttem, hogy az alapembereinket pihentetem. Bár Mezey Gyuri bácsi sokszor panaszkodott, hogy nem sikerült igazolniuk a télen, én viszont azt gondolom, hogy a fehérváriak így is nagyon erősek, hiszen ha esetleg nem játszik Nikolics és Alves, akkor ott van helyette Lencse. Bőven van tehát lehetőségük a variálásra. Jó meccset várok és természetesen sokkal jobb eredményt, mint az első találkozón” – mondta a tréner a klub hivatalos honlapjának.

Ugyanilyen elgondolás alapján állítja ki kezdőcsapatát, dr. Mezey György is, a Videoton vezetőedzője, hiszen a 3-0-s haza győzelem bármelyik klub ellen megnyugtató előnynek számít.

Az ősszel lejátszott első mérkőzésen szerzett háromgólos előny birtokában megengedhetjük magunknak, hogy nem a legösszeszokottabb csapattal játszunk Szombathelyen. Inkább azok a játékosok kapnak szerepet szerdán, akik eddig kevesebb szóhoz jutottak az első keretnél. Ez a kupavisszavágó egyben az utolsó lehetőségünk is arra, hogy az elkövetkezendő, hatmeccses sorozat előtt regeneráljuk a szükséges embereket. Nem utazik velünk André Alves, Nagy Dániel, Elek Ákos és Mladen Bozsovics, valamint a sérüléssel küzdő Farkas Balázs, illetve Izing Martin sem. Csak a továbbjutással leszek elégedett, ugyanakkor már a hétvégi, MTK elleni bajnoki jegyében figyelem az egyéni teljesítményeket” - jelentette ki Mezey a vidi.hu-n.

A 18 órakor kezdődő Győr-MTK párosítás azért lehet pikánsabb, mert az első mérkőzésen nem sikerült egyik félnek sem a kapuba találni, így amelyik klub nyerni tud, az biztosan továbbjut.
A hazaiaktól a csapatkapitány, Szasa Stevanovics nyilatkozott a klub honlapjának

Ha úgy küzdünk, mint a Siófok ellen, akkor nem lesz gond. Persze nem becsüljük le a kék-fehéreket, tudjuk, hogy egy fiatal, remek csapatot alkotnak. Egy helyen edzőtáboroztunk Törökországban, de különben is jól ismerjük őket. Szerintem ez lesz számunkra a tavasz egyik legfontosabb meccse” –mondta a szerb származású kapus.

Az MTK vezetőedzője, Garami József is kiemelte, hogy számukra az lenne az optimális, ha betalálnának, mert azzal győzelmi kényszert helyeznének a hazaiakra, de az 1-1-es döntetlen is remek eredmény lenne. 

Az első meccsen gól nélküli döntetlen született, ami a mi szempontunkból jó eredmény annak ellenére, hogy nem győztünk. A továbbjutáshoz mindenképpen gólt kell rúgnunk, és ebben az esetben a döntetlen nekünk kedvez. Elfogadnánk az ősszel az ETO otthonában elért 1-1-es döntetlent, már csak azért is, mert ellenfelünk képzett játékosokból áll, és az első bajnoki mérkőzésükön a Siófok ellen is egy rövid szakasztól eltekintve végig kézben tartották a találkozót” – nyilatkozta Garami a találkozó előtt a kék-fehérek weboldalának. 

A mérkőzésen Dejan Vukadinovics biztosan nem szerepel mivel a hétvégi bajnokin megsérült, őt Hajdú Sándor pótolja.

A várható kezdőcsapatok:

Győr: Sztevanovic - Babic, Djordjevic, Sztanisic, Dinjar - Kiss M., Pilibaitis, Trajkovic, Koltai - Bouguerra, Aleksidze.

MTK: Szatmári - Hajdú, Szekeres, Sütő, Vadnai - Gál, Pátkai, Kanta - Könyves, Tischler, Pál

Magyar Kupa Nyolcaddöntő visszavágó

Szombathely-Videoton (0-3) 16.00

Győr-MTK (0-0) 18.00