Szocsi 2014

Medvegyev elnöknek sem tetszenek az olimpia kabalafigurái

megosztom

Államfői szintre emelkedett Oroszországban az a vita, amely a 2014-es szocsi olimpia kabalafiguráinak kiválasztásával kapcsolatban robbant ki.

Szocsi 2014 kabalaállatok

Dmitrij Medvegyev elnök is állás foglalt tudniillik az ügyben, nemtetszésének adva hangot a "hármas befutót" hozó voksolás végeredménye miatt. Hétfői megnyilatkozásában az államfő kétségét fejezte ki az iránt, hogy valóban össznépi akaratot tükrözne a szavazás, amelynek nyomán egy hópárduc, egy jegesmedve és egy nyúl közösen lett a szocsi ötkarikás játékok kabalafigurája.

A zsűrihez eredetileg 25 ezer ötlet érkezett, ezek közül választották ki a végső kilencet, s az orosz állami televízió szombati élő showműsorában 1,2 millió néző telefonhívása és sms-ei alapján alakult ki a sorrend.

Medvegyev előtt az orosz kormányfő, Vlagyimir Putyin is véleményt nyilvánított az ügyben, méghozzá olyképpen, hogy a hópárduc mellett szállt síkra, annak sikeréért "kampányolva". Ehhez képest hirdettek aztán hármas holtversenyt úgy, hogy a "trojkába" - további vitákat gerjesztve - nem került be példának okáért sem a rendező város, Szocsi kedvence, egy síelő delfin, sem a korábban az egyik fő esélyesnek gondolt Gyed Moroz, vagyis az orosz Télapó.

megosztom