Kajak-kenu

Kulcsár Gábor Görögország helyett a Ferencvárost választotta

megosztom

"Az újjáalakult Fradinál úgy érezték, szükség van a szakmai tapasztalatomra, és ezt előrelépésnek érzem a pályafutásomban" - mondta az egykori világbajnok

Kulcsár Gábor az 1986-os montreali világbajnokságon szerzett aranyérmet Gindl László párjaként az azóta megszűnt tízezer méteres versenyszámban. Pályafutása befejezése után edzősködött nevelőegyesületénél és a KSI-nél is, egy éve pedig görög szövetségi kapitányként dolgozott, egészen idáig.

„Odakint nem fogadtak valami jó körülmények, a déli országban szakmailag még nincsenek ott, ahol például itthon. Az olimpia után is sok minden visszaesett, például a jól megépített evezőspályát sem lehetett használni, nagyon gyakran kellett a nyílt tengerre kimennünk edzeni. Klubszinten nem nagyon folyt munka, ami volt, az is nagyon kezdetleges, ugyanis nagyon kevés volt a támogatás, illetve a szakképzett edző. Sokszor kellett pár napos foglalkozást tartani néhány egyesületnél” – mondta az egykori világbajnok a kajakkenu.hu-nak.

Bár kint is ért el sikereket, immár az újjáalakult Ferencvárosban számítanak a szakmai tapasztalataira.

„Saját kézbe kellett vennem az élversenyzők foglalkoztatását, de ők sem voltak többen, mint négy-öt és egy pár ifjúsági kajakos. Az utánpótlásban viszont nagy előrelépés történt, amikor is Michail Papasavvas az U23-asok között hatodik lett az Európa-bajnokságon és a felnőtt vb-n is majdnem a döntőbe került. De a világbajnokságon a női párosunk is döntőzni tudott ezer méteren, bár ez nem olimpiai szám. Nemrég tértem haza, mert az újjáalakult Fradinál úgy érezték, szükség van a szakmai tapasztalatomra, és ugyan ez nem nyújt akkora anyagi hátteret, de biztosabb állás és előrelépésnek érzem a pályafutásomban, a kihívásokról nem is beszélve” – jegyezte meg a szakember.

megosztom