Videóválogatás

Állati sportvilág avagy a rendőrkutya is szereti a focit

Nem akármilyen látványnak lehettek szemtanúi az Uberlandia EC-Varginha brazil harmadosztályú bajnokira kilátogató drukkerek. A mérkőzésen szolgálatot teljesítő kutyának megtetszett a labda, és beszállt a játékba.

Kutya a pályán - Fotó: AFP
A vendég Varginha-játékos épp egy baloldali beadásra készült, amikor a rendőrkutya gondolt egyet, és játékba avatkozott. A mérkőzés nem állt túl sokáig, mert a ebbel együtt kivezényelt rendőrtiszt gyorsan eszmélt és visszarakta a pórázt az elszabadult állatra.


Hasonló esetre a Budapest Honvéd drukkerei is emlékezhetnek, hiszen 2008-ban a Haladás elleni bajnoki mérkőzésen is megállt a játék, mivel egy eb beszaladt a pályára és kergetni kezdte a játékszert. A biztonsági őrök virslivel és pótlabdák bevetésével próbálták lecsalni a pályáról a megtévedt állatot, ami még így is nehezen ment. A házőrző előtte azért kicselezett néhány pályamunkást...


Ettől függetlenül nem minden állat szereti a sportolókat. Történt ugyanis, hogy az észak-amerikai egyetemek közti futballbajnokságban (NCAAF) lejátszott Auburn-Alabama mérkőzésen az alapvonal mellé kirendelt rendőrvéreb megharapta a felé futó hazai játékost.


Olyan is előfordult már (1988-ban egy Crystal Palace-Blackburn összecsapáson), hogy a betévedő házi kedvenc kis híján kivédi a Palace támadását.


Természetesen nem csak a kutyák szeretnek sporteseményeken részt venni, állt már meccs bika, kacsa, mókus, erdei szalonka, cica de még leveli béka miatt is.