Livepool

Reinát az Arsenal is szívesen látná kapujában

A jelek szerint megindult a versenyfutás a Liverpool Európa-és világbajnok kapusárt, Pepe Reináért. Néhány héttel ezelőtt a Manchester Uniteddel hozták szóba, a szezon végén visszavonuló Edwin van der Saar utódjaként, most pedig az Arsenal jelentkezett be érte, 20 millió euróval, legalábbis az angol sajtó szerint.

Pepe Reina

Az Ágyúsok azóta küzdenek kapusgondokkal, hogy a német Jens Lehmann 2008 végén eligazolt tőlük a Stuttgartba levezetni. Utána Manuel Almunia, Lukasz Fabianski és most Wojciech Szczesny is megfordult a kapuban - a mindössze 20 éves lengyel hálóőr beválni látszik, látszott. A Daily Mail szerint Arsene Wenger menedzser mégis egy rutinos, világklasszis portást szerződtetne az Emiratesbe.

Reina már korábban kijelentette, hogy a Bajnokok Ligájában akar játszani, és nem szeretne erre sokáig várni. Mivel a Liverpoolnak a BL-szereplés kivívására tulajdonképpen semmi esélye sincs, van rá esély, hogy a 28 éves játékos a nyáron klubot vált. A Vörösök is léptek, új, heti 110 ezer fontos fizetést tartalmazó kontraktust ajánlottak Reinának.