Északi sí-világbajnokság

Northug győzelmét 70.000-en látták a helyszínen - videó

  • VNA

A várt csodálatos hangulat uralkodott hétvégén az oslói világbajnokságon. Petter Northug sikerét hetvenezer néző látta – a helyszínen.

Fantasztikus hangulatban zajlott vasárnap az oslói északi sí-világbajnokság 30 km-es sífutó üldözéses versenye. A hajrában győztes címvédő, a norvég Petter Northug sikerét összesen 70.000-en látták a pálya mentén. A stadionban abszolút telt ház volt, de a helyszíni beszámolók szerint a sífutó pálya mentén (ahonnan ingyenes volt a verseny), közel 15.000 további néző helyezkedett el. A televíziós közvetítésekben jól látszott, hogy voltak olyan helyek is, ahol fára mászva kerestek maguknak jobb kilátást a sífutásért fanatikusan rajongó norvégok. A délelőtti órákban (8-12 óra között) összesen 55.000-en használták a norvég főváros metró hálózatát a Frognersetern megállótól a Holmenkollenig Nézzük meg az eredeti norvég TV-kommentárt Northug győzelméről.

 A siker természetesen Petter Northug számára is hatalmas élmény volt, nem csoda, ha a befutó után egyik edzője vállán sírva is fakadt.