Magyar Labdarúgás Fóruma

Áttörési ponthoz érkezett labdarúgásunk - Egervári

Egervári Sándor, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Labdarúgás Fórumán tartott előadásában elmondta, hogy futballunk áttörési pont előtt áll, nemzeti csapatunk morálisan megújult, és az elmúlt fél év eredményei, sikerei valós reményre adnak okot a jövő illetően.

A fórum "Feltételrendszer és fenntarthatóság" szekciójában Vági Márton, az MLSZ főtitkára szólalt fel elsőként. Előadásában a szövetség előtt álló feladatokat mutatta be: hangsúlyozta, hogy Magyarország kis ország, vagyis kicsi a gazdasági potenciálja, és a nézőszám, a marketingfelület is, ezeket a tényezőket pedig nem tolerálják, amikor szembe kerülünk egy előkelőbben jegyzett csapattal, válogatottal. Vági szerint el kell fogadnunk, hogy "a feltételrendszerünk mindig is gyengébb lesz".

Az előadásból kiderült, hogy a szövetség célkitűzései között szerepel a korlátozó forráshiány feloldása, a finanszírozás megerősítése 6-10 évre előre. Az új MLSZ résztvevő módon, folyamatos párbeszédet kezdeményezve tervezi működését. A szervezet szeretné megújítani a szponzorációs és licencrendszert, az edzőképzést (ami már elkezdődött dr. Mezey György irányításával), és új feladatként a főtitkár megjelölte a megyék integrációját, illetve az előrelépést a kommunikációban, marketingben. Vági Márton kiemelte, hogy törekedni kell arra is, hogy a válogatott idővel bevételt is termeljen.

Egervári Sándor elődást tart a Magyar Labdarúgás Fórumán 2011 februárjában

A főtitkár után Egervári Sándor szövetségi kapitány beszélt az A-válogatott eddigi eredményeiről és a jövőbeni tervekről. A kapitány elmondta, bár sokat a közvélemény ebből nem érzékelt, de az elmúlt fél évben komoly munka folyt a háttérben, és reményét fejezte ki, hogy ennek eredménye a jövőben éreztetni fogja hatását.

"Világverő válogatottat nem tudunk létrehozni, de egy szerethető csapatot igen. Az a célunk, hogy a gyerekek ne Ronaldo mezét vegyék meg, és viseljék, hanem Szalai Ádámét."

Egervári hangsúlyozta, hogy előzetesen szerényebb eredményeket várták az őszi Euróa-bajnoki selejtezőktől, ezt sikerült felülmúlni, a csoport végelszámolását tekintve pedig a 2-3. hely megszerzését tűzték ki. Az eddig, 2010 nyara óta tartó folyamat eredménye, hogy sikerült a szokásosnál fiatal játákost beépíteni a válogatottba, és morális téren is megújult a csapat.

"Ma már bátran kijelenthető, hogy áttörési ponthoz érkezett a labdarúgásunk."