Magyar Labdarúgás Fóruma

Állítólag drága vagyok, de nem is hívtak - Fazekas László

A Belgiumban élő Fazekas László elmondta, bár sokszor bedobták a nevét, senki nem kereste Újpestről, pedig ha hívnák, szívesen jönne.

Fazekas László a Magyar Labdarúgás Fórumán 2011 februárjában

Fazekas László a Belgiumban élő egykori válogatott futballista volt a Magyar Labdarúgás Fórumának vendége, aki sajtótájékoztatón beszélt a magyar labdarúgáshoz és az Újpesthez fűződő viszonyáról, és a Belgiumban játszó magyar légiósokról.

"A lilánál szebb színt nem tudok elképzelni, figyelem az Újpestet, néha Tóth Andris fel tudott hívni. Jó ijesztgetni az edzőket, azzal, hogy majd jön a Fazekas, de állítólag drága vagyok, pedig senkivel sem tárgyaltam. A lényeg az, hogy ha hívnak, szívesen megyek. TV-ben tudtam 20 percet nézni a meccsből, kellemesen csalódtam, volt hajtás és iram. Ezt a nézők értékelni fogják, mert a jegyárért cserébe kapnak valamit" - mondta az egykori lila-fehér futballista.

A Belgiumban élő szakember beszélt a kint játszó magyarokról, Juhász Rolandról és Tőzsér Dánielről is.

"Roland kint van már pár éve Brüsszelben, de idáig még nem találkoztunk egymással. Ha tudok, nagyon szívesen segítek neki, ha megkérnek. Juhász egy profi mentalitású játékos, nem cifrázza, azt csinálja, ami a dolga egy védőnek. Belgiumban jó csapatban játszik, ami nemzetközi szinten igencsak közepesnek mondható. Ha Juhász vagy Tőzsér tudnak kezdeni ilyen bajnokságokban, akkor becsukott szemmel jöhetnek a magyar válogatottba" - tette hozzá a 63 éves egykori szélső.