NBA

A megújult Knicks idegenben győzte le a Miamit

Carmelo Anthony 29 pontot dobott, James

Az NBA vasárnapi játéknapjának rangadóján idegenben győzte le a nemrég Carmelo Anthonyval és Chauncey Billupsszal megerősített New York Knicks a Miami Heatet. A Los Angeles Lakers szintén idegenben tudott nyerni, Bryanték az Oklahoma Cityt verték három ponttal. A Dallas is saját csarnokától távol lépett pályára, ők a Torontót gázolták el.

Amare Stoudemire zsákol a Miami Heat-New York Knicks NBA-mérkőzésen

A múlt heti játékosmozgások révén jócskán megerősödött New York Knicks nem kezdett jól a Miami otthonában. Carmelo Anthonyék már 15 pontos hátrányban is voltak, az első félidő végére azonban összekapták magukat és Bill Walker dudaszó pillanatában behulló hárompontosának köszönhetően már előnnyel mehettek a nagyszünetre. A 27 pontos LeBron James valamint a 20 pontot dobó és 12 lepattanót szedő Chris Bosh vezérelte Heat természetesen nem adta fel, így csak a hajrában dőlt el a meccs. A hazaiak Jamesben bíztak a kísérleteinek csak a harmadát értékesítő, és összesen csak 12 pontig jutó Wade helyett, de ezúttal nem volt szerencséjük, a sztár ugyanis hármast hibázott az utolsó pillanatokban. Így a 29 pontot dobó Anthony és a 16-16 egységig jutó Stoudemire és Billups teljesítményének köszönhetően győzött a Knicks.

Az edzőjük, Mike D'Antoni így értékelte a meccset: "Ez még csak a harmadik mérkőzés volt egy hosszú folyamat elején. Úton vagyunk, de még nem értük el a célunkat. Még csak egy jó egyéniségekből álló csoport vagyunk, de ahhoz, hogy csapatként játsszunk, és igazán jók legyünk az erős ellenfelek ellen, időre van szükségünk."

Az Oklahoma City új szerezeményei egyelőre még nem tudtak segíteni csapatuknak - konkrétan Perkins, Robinson és Mohammed sem játszott -, de a Thunder így is majdnem elkapta a bajnoki címvédő Los Angeles Lakerst. Kobe Bryant ezúttal nem tudott kiemelkedőt nyújtani (22 kísérletből csak 8 jó), de erre nem is volt szükség, mert a Lakers kezdője szépen elosztotta egymás között a feladatokat: Gasol 18, Bryant 17, Bynum 16, Artest 10 pontot dobott. Fisher ugyan kilógott egy kicsit lefelé, de az ő teljesítményét meg a cserék javították. Hazai oldalon Westbrook (22) és Durant (21) ugyan a mezőny legjobbjai lettek, de csapattársaik elmaradtak mögöttük, így hiába volt két lehetőségük is az utolsó másodpercekben az egyenlítésre, három ponttal kikaptak.

A Dallasnál idén nem voltak nagy változások, de a Toronto ellen a nagy öregek is remekül muzsikáltak. Mondjuk a kezdőjük a 31 pontig és 13 lepattanóig jutó Nowitzki kivételével nem volt valami fényes - négyen összesen hétszer voltak pontosak huszonnégy kísérletből -, de a cserepadról beszálló Marion (20), Terry (19), Mahinmi (13) és Barea (12) segítségével simán hozták meccset. A túloldalon a 21 pontos Johnson és 19 pontos DeRozan teljesítménye emelhető ki.

NBA, vasárnapi eredmények:

Indiana Pacers-Phoenix Suns 108-110 - hosszabbítás után
Oklahoma City Thunder-Los Angeles Lakers 87-90
Cleveland Cavaliers-Philadelphia 76ers 91-95
Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 126-123
Orlando Magic-Charlotte Bobcats 100-86
Toronto Raptors-Dallas Mavericks 96-114
New Orleans Hornets-Houston Rockets 89-91
San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies 95-88
Miami Heat-New York Knicks 86-91
Portland Trail Blazers-Atlanta Hawks 83-90