Ligakupa

Wenger hat év után nyerhet trófeát az Arsenallal

Wenger szerint nem csak neki fontos ez a győzelem, a játékosai is meg akarják neki mutatni, hogy tudnak győzni, ezzel szemben McLeish azt mondta futballistáinak, hogy csak élvezzék a találkozót.

Wenger az Arsenal trénere - Fotó: AFP

Az Arsenal vasárnap délután a Birmingham Cityvel csap össze a Ligakupa döntőjében. Arsene Wenger számára különös jelentőséggel bír az összecsapás, hiszen a londoniak irányítása alatt immár hat éve nem nyertek semmilyen trófeát, amiért többek között már Jose Mourinho is megtalálta a francia menedzsert.

„Legjobbunkat kell adnunk ahhoz, hogy megnyerjük a serleget. Most van súlya a csapatunknak, el kell hódítanunk a trófeát, mert az utóbbi időben nem nagyon nyertünk. Nem csak nekem fontos ez a győzelem, a játékosok is így érzik, akik meg akarják nekem mutatni, hogy tudnak győzni. Abban reménykedünk, hogy a cím elnyerése tovább repít minket a szezon hátralévő részében. Jó formában vagyunk, önbizalomtól duzzadunk, minden sorozatban jól állunk. A sikerünk alapja, hogy mindig csak a következő mérkőzésre összepontosítunk, azt tekintjük a legfontosabbnak. Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a döntőt” – fogalmazott az Arsenal francia menedzsere.

Wenger ugyanakkor nem felejtette el megdicsérni az ellenfelet, amelyet különösen nagyra tart.

Tudjuk, hogy a Birminghammel játszunk, amely képes magas szintem teljesíteni. Arra számítunk, hogy a legjobbjukat adják, azaz nagy ellenállásba fogunk ütközni. A Cityt különösen nagyra tartom, mert mindig következetesen és motiváltan játszanak. A bajnokságban legyőztük őket, de most a kupadöntőre készülünk” – tette hozzá a szakember.

A birminghamiek menedzsere, Alex McLeish első angliai kupadöntőjére készül, de nem tart az Arsenaltól.

„Először játszom kupadöntőt Angliában, remélem az első sikerem is megszületik. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy elhódítsuk a kupát, bár tudjuk, nem mi vagyunk a mérkőzés favoritjai. A másik nagy előnyünk, hogy a stadion fele tele lesz Birmingham-szurkolókkal, mert egy londoni bajnokin sokkal kevesebben lehetnének a mieink. Skóciában már átéltem hasonló mérkőzéseket, de ez nem garantálja, hogy ezt is sikerrel vesszük. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy élvezzék ki a találkozó minden momentumát” – jegyezte meg a skót edző.

Arsenal–Birmingham City 17.00 (Sport1)