NB I

Gyengécske játékkal ikszelt a Videoton a Vasasnál

A Monicomp Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén a Vasas a bajnoki tabellát vezető Videotont fogadta. Lassú kezdés után a hazaiak voltak inkább fölényben, de a mérkőzés utolsó harmadára emberelőnybe kerültek a vendégek. Ennek ellenére nem tudtak az angyalföldiek fölé kerekedni. Maradt a gólnélküli döntetlen, a fehérváriak előnye hat pontra csökkent a Ferencváros előtt.

A Vasas és a Videoton játékosa küzdenek a két csapat bajnokiján 2011 februárjában

Alves került először komoly helyzetbe a 11. perc elején. Sándor György ívelte elé a labdát, de védője szorításában már nem tudta úgy eltenni a kilépő Németh mellett a játékszert, hogy az még kaput is találjon, így mellé ment. Két perccel később megint Alves lőhetett a bal oldalról, de a labda kifelé csavarodott és a jobb kapufa mellé szállt.

Edzői értékelés:
Komjáti András (Vasas): A megbeszélt feladatokat hozták a fiúk, főleg védekezésben. Támadójátékban még javulnunk kell, de ha a három belső középpályásunk összeszokik, akkor ez is rendben lesz. A második félidő elejére elmúlt az idegességünk, ettől jobban játszottunk, a kiállítás után viszont védekeznünk kellett, de ezt is teljesítettük.

Mezey György (Videoton): Le a kalappal a Vasas előtt, nagyszerűen védekezték ki az utolsó időszakot. Mi nem tudtunk folyamatosan és pontosan játszani a talaj miatt, dehát ezen a pályán kellett volna nyernünk. Elégedett nem vagyok, de ezek között a körülmények között ez volt a realitás.
A Vasas a 20. percben jutott először lehetőséghez, ekkor Lisztes lőtt nem sokkal a kapu fölé a tizenhatos környékéről A 26. percben megint a hazaiak veszélyeztettek, Rezes beadásából azonban Lázok fölé talpalt Andic szorításában. Az első félidő utolsó említésre méltó momentuma a 41. percben jött, amikor Rezes indult meg a bal oldalon. A labdát azonban hosszan tolta meg, így Bozsovics mentett.

A második játékrészt is az angyalföldiek kezdték jobban. Németh Gábornak előbb Lisztes szabadrúgását kellett fognia, majd Ferenczi nem tudott időben reagálni, miután Lázok megcsúsztatott egy jobb oldali beadást.

A 60. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak. Arnaut találta el Elek bokáját a labda helyet, a sárga lapja pedig már a második volt, így mehetett zuhanyozni. A megítélt szabadrúgást Andic erőből a kapu mellé küldte.

Ezt követően fölénybe került a Videoton, de nem volt átütő erő a támadásaikban. Némethnek nem kellett nagyokat tornáznia a lövéseknél, ha egyáltalán eljutottak addig a vendégek. Az utolsó negyedóra kezdetén pedig egyenesen fölénybe került a Vasas, nem igazán játszott bajnokesélyeshez méltón a fehérvári alakulat.

A hajrára azért újra felpörögtek, a hazai kapu előtt tartották a labdát, de a beívelések után még tiszta lehetőségekhez sem nagyon jutottak. Az eredmény így nem változott, maradt a gólnélküli döntetlen.

NB I, 17. forduló:

Vasas-Híd – Videoton FC 0-0

sárga lap: Arnaut (34., 60.), Gáspár (65.), illetve Andic (52.), Sándor (89.), Lipták (89.)
kiállítva: Arnaut (60.)

Vasas-Híd: Németh G. - Balog Zs., Arnaut, Gáspár, Katona – Kulcsár, Kovács G., Lisztes, Rezes (Arsic, 81.)  - Ferenczi (Szilágyi, 86.), Lázok (Mileusnic, 62.)

Videoton: Bozovic - Lázár P., Lipták, Vaskó, Andjic - Sándor Gy., Elek Á., Polonkai (Vasiljevic, 65.) - Nagy D. (Gosztonyi, 59.), André Alves, Nikolics