Evezés

Ergométeres ob - Mohácson

  • VNA


Vasárnap Mohácson rendezik meg az evezősök Ergométeres Országos Bajnokságát, amelyen a vb-harmadik Varga Tamás is elindul.

Előzetesen 40 együttes, több mint 450 egyéni sportolója nevezett, a csapatok 25 gárdát számláló versenyében várhatóan százan ülnek evezőpadra. A vasárnap tíz órakor kezdődő viadalra 23 klub és 17 iskola evezősei neveztek, köztük egy vajdasági magyar együttes, a Palics. Az országos bajnokságon részt vesz Varga Tamás is, aki a győztes dán Stephansen Henrik mögött harmadik helyen végzett az elmúlt hétvégén Bostonban (USA) megrendezett ergométeres világbajnokságon.
 
Az ergométer egy szárazföldi evezőpad, mely informatikai segítséggel modellezi az evezést. Az ob-n teljesítendő táv 2000 méternek felel meg – a veterán korosztályokban egy kilométer –; a válogatottaknak és a válogatottságra pályázóknak az indulás kötelező. A verseny óriáskivetítőn lesz követhető, így az eredményeket illetően a sportolók minden pillanatban tájékozottak lesznek. A NetEyes segítségével interneten is követhető lesz az ergométeres verseny a szövetség hivatalos honlapján, a www.hunrowing.hu oldalon, illetve a sportwebtv.net oldalakon.