Angol Ligakupa

Az Arsenal elbukta a Ligakupát - videó

A Birmingham City Obafemi Martins jóvoltából egy perccel a rendes játékidő vége előtt rúgta a kupagyőzelmet jelentő gólt és nyert 2-1-re az Ágyúsok ellen a Ligakupa döntőjében.  A mindent eldöntő találatot Szczesny kapus hatalmas bakija előzött meg.

Arsenal védelem - Fotó: AFP
Az angol derbikhez hű irammal kezdődött a találkozó, a második percben Sebastian Larssont rúgta fel az Arsenal kapuját védő Szczesny, a játékvezető azonban továbbot intett. A lassításból kiderült, hogy büntetőnek kellett volna következnie, így a Wembley-ben megjelent Birmingham-szurkolók joggal adtak hangot nemtetszésüknek.

A 15. percben Nasri veszélyes helyről végezhetett el egy szabadrúgást, de a francia középpályás célt tévesztett, így kimaradt a lehetőség. A következő londoni helyzetet Andrej Arsavin hagyta ki.
A találkozó 28. percében aztán megszületett az első gól, amit a birminghamiek szereztek. Egy szöglet után Roger Johnson passzolta Nikola Zsigics fejére a labdát, a szerb támadó pedig 4 méterről nem hibázott. (1-0)

Zsigics fejese


De nem tartott sokáig a Birmingham előnye, a 39. percben Wilshere bombázott 20 méterről, lövése a kapufán csattant, de a lepattanó Arhavin elé került, aki egy remek testcsel után megindult az alapvonal felé, beadása pedig Robin van Persie-t találta meg, aki kapásból lőtt a hosszú kapufa mellé. (1-1)

Van Persie találata

Az egyenlítő találat után lendületbe jöttek az Ágyúsok, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, így a szünetre 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészre megmaradt az Arsenal lendület, de igazi gólhelyzete a kékeknek volt, ugyanis az 58. percben Keith Fahey lövése a kapufát találta el. Wilshere helyzetre helyzettel válaszolt, de a fiatal angol célt tévesztett.

A 75. percben Arsene Wenger csapata közel állt a második góljához, de Nasri lövését Ben Foster bravúrral védte, a kipattanót Nicklas Bendtner tűzte rá,  azonban a Birmingham kapusa ezt is szépen védte. A hálóőr csapata legjobbja.

De a kék-mezesek kibírták az utolsó negyed óra nyomását, és a 89. percben a frissen beálló Obafemi Martins lesipuskás gólt lőtt. A csatár kihasználta a Koscielny és a kapus hatalmas hibáját, és az üres kapuba pofozta a játékszert. (1-2)

Martins győztes találata

A négyperces hosszabbítást még végigrohanta az Arsenal, de újabb gólra már nem volt idő, így a Birmingham City nyerte a Ligakupa 2010-2011-es kiírását.

Carling Ligakupa, döntő

Arsenal-Birmingham City 1-2 (1-1)
gólszerzők: van Persie (39.), ill. Zsigics (28.), Martins (89.)