Északi sí-világbajnokság

Ausztria verhetetlen- Morgenstern csapatban is világbajnok

  • VNA
megosztom

A papírformának megfelelően az osztrák csapat győzelmével ért véget a síugrók csapatversenye. Morgenstern és társai verhetetlenek voltak a normálsáncon.

Az előzetes esélyeket valóra váltva az osztrák válogatott nyerte meg a normálsáncon rendezett síugró csapatversenyt. A Gregor Schlierenzauer - Martin Koch - Andreas Kofler - Thomas Morgenstern összeállítású csapat az első csoport utáni eredményeket kivéve végig vezetett a versenyben. Az osztrák csapat a második emberek ugrásai után átvette a vezetést és onnantól kezdve az egyéni verseny két dobogósa (Kofler és Morgenstern) vezetésével folyamatosan növelte előnyét. A verseny méltó lezárásaként az egyéni világbajnok Morgenstern a nap leghosszabb ugrását (108 méter) mutatta be, így az osztrák csapat megvédte Liberecben két éve megszerzett világbajnoki címét.

A győztes osztrák síugró csapat

Az osztrákok mögött végig a norvég csapat állt a második helyen, az Anders Jacobsen - Björn Einar Romören - Anders Bardal - Tom Hilde összeállítású csapat végül remekül helytállt és végül ezüstérmet szerzett. A harmadik hely a németeké lett, igaz az utolsóként ugró Severin Freund kissé ráhozta a rémületet a szurkolókra, hiszen 105,5 méteres ugrása után elesett. Werner Schuster szövetségi kapitány is megrémült, de végül tanítványainak volt akkora előnyük, hogy a pontlevonások ellenére is megszerezzék a bronzérmet a lengyelek előtt.

Síugró csapatverseny - normálsánc:

1. Ausztria (Schlierenzauer, Koch, Kofler, Morgenstern) 1025,5 pont
2. Norvégia (Jacobsen, Romören, Bardal, Hilde) 1005,5 pont
3. Németország (Schmitt, Neumayer, Uhrmann, Freund) 968,2 poont
4. Lengyelország (Stoch, Zyla, Hula, Malysz) 953,0 pont
5. Japán (Yumoto, Takeuchi, Kasai, Ito) 931,1 pont
6. Szlovénia (Meznar, Damjan, Kranjec, Prevc) 924,2 pont

megosztom