Chelsea

Abramovics Terryt, Lampardot és Drogbát is eladná a nyáron

A Chelsea legmeghatározóbb játékosai távozhatnak a nyáron a londoni klubtól, és egy új csapat épülhet a Stamford Bridge-en.

Drogba, Terry és Lampard - Fotó: AFP

Roman Abramovics kész arra, hogy alapjaiban forgassa fel a Chelsea-t, amely idén a bajnokságban már lemondott a bajnoki címről. Az orosz milliárdos úgy döntött, hogy az együttes magját képező három futballistától szeretne megválni, mert az idei teljesítményük csalódást keltett. A klubtulajdonos télen 74 millió fontot költött az átigazolásai időszakban Fernando Torresre és David Luizra. A két játékost nem véletlenül igazolta le ilyen súlyos összegért, ugyanis velük kívánja pótolni a harmadik x-en túl járó kulcsjátékosait.

A három futballista nem csak az életkora miatt került kritikus helyzetbe, hanem azért is, mert idén gyakran küszködtek sérüléssel és betegségekkel, ezért sokszor nem tudtak a csapat rendelkezésére állni. Ahogy az a Bajnokok Ligája összecsapáson is kiderült, Didier Drogba egyértelműen a kispadra szorult Torres és Anelka mögött, és lassan ez a sors jutna John Terryre és Frank Lampardra is. Ezért is döntött úgy Abramovics, hogy elébe megy ennek, és a csapat három kulcsfiguráját megpróbálja eladni nyáron. Drogba pótlására jött Torres, Terry helyett Luiz játszhat ezentúl a védelem tengelyében, valamint Frank Lampard helyére is megvannak már a kiszemelt helyettesek.

A Chelsea nyáron az ebben az idényben kifejezetten gyengén futballozó angol válogatott középpályás helyett szeretné a Stamford Bridge-re csábítani a brazil Kakat, vagy a holland Wesley Sneijdert. Amennyiben a tervezett átigazolások megvalósulnak, a Chelsea sikereit az utóbbi években alapjaiban meghatározó játékosok távozhatnak a klubtól.