Premier League

A Liverpool simán kikapott az utolsó helyezettől - videó

A Premier League 28. fordulójában a Liverpoolt fogadta az utolsó helyezett West Ham United. Néhány nagyszerű villanás után 2-0-s előnyre tettek szert a hazaiak, a Vörösök pedig az egész második félidei fölényük ellenére is csak a hajrában tudtak szépíteni. Végül az utolsó pillanatokban újra kapitulált azonban a védelmük, így könnyedén nyert Avram Grant csapata.

Carlton Cole gólt lő - Fotó: AFP

Angolos lendülettel kezdtek a csapatok, de igazi helyzetek nem alakultak ki az első negyedórában. Mindkét oldalon jól dolgozott a védelem. Idővel fokozatosan a West Ham került fölénybe, így Reinának már volt dolga Hitzlsperger lövésénél. Aztán a 22. percben már tehetetlen volt a spanyol kapus, amikor Parker kényszerítőzött a már emlegetett Hitzlspergerrel a tizenhatos előtt, és a büntetőterületre érve ütemtelenül, spiccel a hosszú alsó sarokba lőtt. (1-0)

Kuyt gyorsan megpróbálkozott az egyenlítéssel egy kontra végén, de a húszról leadott lövése csak az oldalhálót találta el. A folytatásban sem tudta átvenni az irányítást a Liverpool, bár Kelly megpróbálkozott egy távoli lövéssel a 40. percben. Kis idő múlva aztán a jobbhátvédet húzódás miatt le kellett cserélni, és a megbolygatott vendégvédelem gyorsan újabb gólt kapott. Demba Ba fejjel megverte Carraghert, majd gyorsabban is ért be a kapu elé a középhátvédnél, és O'Neil beadásából - belülről - a bal kapufa mellé fejelt. (2-0)

A szünet után újra változtatott Kenny Dalglish, de hiába küldte be Ngogot is a támadósorba, sokáignem tudott betalálni a Pool. Sőt, nagy helyzetig sem jutottak el, bár voltak olyan időszakok, amikor megszállták a hazai térfelet. Ugyanakkor a West Hamnek is voltak próbálkozásai, Hitzlsperger, O'Neil és Piquionne kísérletei azonban nem jutottak el a kapuig.

A hajrában már mindent egy lapra feltéve rohamoztak az ezúttal fehérben játszó Vörösök, és a 84. percben össze is jött nekik a szépítés. Erőszakosan tartották meg a labdát a bal oldalon, Suarez beadására pedig Johnson érkezett, és néhány méterről a kapuba pofozta a labdát. (2-1)

Az egyenlítés helyett viszont a West Ham szerzett újabb gólt a hosszabbításban. A csereként beállt Carlton Cole szépen tartotta meg a labdát a támadóharmadban, majd simán elment Carragher mellett, és a rövid alsóba lőtt. (3-1)

A magabiztosan védekező és szellemesen és eredményesen támadó hazaiak így megérdemelten győzték le a csak szenvedő Liverpoolt. Ezzel elléptek az utolsó helyről, a tegnap kikapó Wigant előzték meg, míg a Liverpool maradt a hatodik, jócskán lemaradva az élmezőnytől.

Premier League, 28. forduló:

West Ham United-FC Liverpool 3-1 (2-0)
gólszerző: Parker (22.), Ba (45.), C. Cole (90.), illetve Johnson (84.)

Később játsszák:
Manchester City-Fulham 16:00

Ligakupa, döntő:
Arsenal-Birmingham City, London 17:00

Hétfőn játsszák:
Stoke City-West Bromwich Albion 21:00
Kedden játsszák:
a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Chelsea-Manchester United 20:45

Szombaton játszották:
Wigan Athletic-Manchester United 0-4 (0-1)
gólszerző: Hernandez (17., 74.), Rooney (84.), Fabio (87.)

Aston Villa-Blackburn Rovers 4-1 (0-0)
gólszerző: A. Young (49., 82., az elsőt 11-esből), Hanley (62., öngól), Downing (64.), illetve Kalinic (81.)
kiállítva: Nelsen (90., Blackburn)

Everton-Sunderland 2-0 (2-0)
gólszerző: Beckford (8., 39.)

Newcastle United-Bolton Wanderers 1-1 (1-1)
gólszerző: Nolan (13.), illetve Sturridge (38.)
kiállítva: Taylor (54., Newcastle)

Wolverhampton Wanderers-Blackpool 4-0 (1-0)
gólszerző: Jarvis (3.), O,Hara (54.), Ebanks-Blake (79., 90.)
kiállítva: Campbell (43., Blackpool)