Északi sí-világbajnokság

Síugrás - Kettős osztrák siker a normálsáncon

  • VNA
megosztom

Az osztrák Thomas Morgenstern nyerte a férfi síugrók normálsáncon rendezett viadalát az Oslóban zajló északisí-világbajnokság szombati versenynapján.

A 24 éves sportoló ezzel teljessé tette idei medálgyűjteményét, a Világkupa-sorozatban ugyanis behozhatatlan előnnyel vezet (2008 után másodszor végez majd az élen), továbbá január elején pályafutása során először a Négysáncversenyen is diadalmaskodott.

Az osztrák Thomas Morgenstern nyerte a férfi síugrók normálsáncon rendezett viadalát az Oslóban zajló északisí-világbajnokság szombati versenynapján.

A háromszoros olimpiai és immár ötszörös világbajnok Morgenstern sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis mindkét sorozatban ő szállt a legmesszebbre, valamint a mezőnyben egyedüliként jutott mindkétszer 100 méter fölé. Mögötte honfitársa, Andreas Kofler lett a második, míg a lengyel Adam Malysz zárta harmadikként a versenyt.

Az első sorozatban a nagy esélyeskeközül többen is rontottak, így sem a szlovén RObert Kranjec (90,5 méter), de a normál sánc címvédőjének számító osztrák Wolfgang Loitzl (86), sem a finn Matti hautemaki (84,5), sem pedig az új világcsúcstartó, a norvég Johan Remen Evensen (90) nem jutott tovább a legjobb harminc közé.

Morgenstern ezzel a győzelemmel feltette koronát idei teljesítményére, hiszen megszerezte az egyetlen olyan címet (egyéni vb-arany), amely még hiányzik a gyűjteményéből. A kettős osztrák siker azt jelenti, hogy Morgenstern és Kofler ugyanolyan sorrendben zárt, mint a torinói olimpián is. Adam Malysz korábban négyszer is nyert egyéni világbajnokságot, most viszont a bronzérem is hatalmas siker volt számára. A nagy esélyes osztrák Gregor Schlierenzauer elrontotta első ugrását, így végül a nyolcadik helyen zárta az egyéni versenyt. vasárnap délután a csapatversenyt rendezik majd a síugrók számára a normál sáncon.


Síugrás, férfiak, normálsánc:

1. Thomas Morgenstern (AUT) 269,2 pont (101,5 m/107 m)
2. Andreas Kofler (AUT) 260,1 pont(99,5m/105m)
3. Adam Malysz (POL) 252,2 pont (97,5m/102m)
4. Simon Ammann (SUI) 247,6 pont (97,5/101,5)
5. Tom Hilde (NOR) 244,8 pont (94/101,5)
6. Kamil Stoch (POL) 240,5 pont (94/101)

megosztom