Férfi kézilabda BL

Dániai győzelmével már legalább csoportmásodik a Veszprém

  • MTI
megosztom

Az MKB Veszprém nyert Koldingban a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati játéknapján, így az első vagy a második helyen végez a csoportjában, vagyis a nyolcaddöntőben biztos kedvezményezett lesz.

MKB Veszprém győzelem Dániában


Férfi BL, B csoport, 9. forduló:

Kolding (dán) - MKB Veszprém 29-34 (11-16)

A Veszprém szenzációsan kezdett, a 7. percben már 5-1-re, a 14. percben pedig 9-4-re vezetett. A BL-góllövőlistát vezető Vujin ezúttal is nagyszerűen játszott, szórta a gólokat. Lusnyikov és Császár kiállítását viszont könyörtelenül kihasználta a dán alakulat, és 11-11-re egyenlített Christiansen vezérletével. Egyenlő létszámban megint a Veszprém diktálta az iramot, a szünet előtti hajrában nem kapott újabb gólt - Fazekas remekelt a kapuban -, viszont lőtt ötöt.

A pihenőt követően - ismét létszámfölényben - a Kolding megkezdte a felzárkózást, már az egyenlítésért küzdött, de 17-18 után három veszprémi találat következett. Vujint nem tudták tartani, negyedórával a vége előtt már tízszer volt eredményes. Végül 12 találatig jutott.

A hazaiak megpróbálták gyorsítani a játékot, hiszen vészesen fogyott az idő, és nem akart csökkeni a 3-4 gólos különbség. A nagy rohanásba hibák is becsúsztak, így az 52. percben már 28-23-ra vezetett a Mocsai-csapat.

Utolsó rohamra indult a Kolding, amikor Laluskát kiállították. Sorozatban háromszor betaláltak, ám ekkor Jensent küldték ki, és ezzel el is dőlt a fontos két pont sorsa. A végén még Fazekas büntetőt is fogott, így aztán joggal mosolygott a lefújáskor minden vendégjátékos.

A mostani siker azt jelenti, hogy az éllovas Veszprém első vagy második lesz a csoportjában, és egy másik csoport harmadik vagy negyedik helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben úgy, hogy a visszavágó lesz a Veszprém Arénában.

Feltételezve, hogy a Montpellier vasárnap legyőzi a sereghajtó szlovák Tatran Presovot, akkor a franciák elleni jövő vasárnapi, idegenbeli meccsen dől el az első hely sorsa.

Később játsszák:
Sävehof (svéd)-Hamburg (német) 16:20

Vasárnap játsszák:
Montpellier (francia) – Tatran Presov (szlovák) 16:00

megosztom