Panathinaikosz

Cissé perli a rivális klub elnökét

Djibril Cissének, a Panathinaikosz francia csatárának már elege van a Görögországban ellene irányuló rasszista támadásokból. Az ősi rivális Olympiakosz elleni múlt szombati rangadón az ellenfél szurkolói felfújható banánokkal inzultálták a francia válogatott játékost, és állítólag tettleg is bántalmazták a mérkőzés után.

Djibril Cissé

A 29 éves játékos, aki 2009 óta légióskodik Görögországban, a nyáron mindenképpen távozni akar az országból. Pedig első szezonjában bajnokságot és kupát nyert a Panathinaikosszal, és a gólkirályi címet is begyűjtötte. Bár klubja most 10 pont hátrányban második az Olympiakosz mögött, a góllövőlistát Cissé vezeti, a második Benjamin Onwuachi 8 találattal van lemaradva.

A múlt szombati, idegenbeli, Olympiakosz Pireusz elleni, 2-1-re elveszett szuperrangadón telt be végleg a pohár a francia támadónál. Cissé állítása szerint a meccs lefújás után után Vangelisz Marinakisz, az ellenfél klubelnöke nyilvánosan inzultálta őt, és azt is nehezményezi, hogy nem lépett közbe akkor, amikor a hazai szurkolók közül több százan a pályára rohantak, és bántalmazták őt és több csapattársát. A játékos a France Football szerint pert indított az elnök ellen rágalmazás, tettlegesség és megfélemlítés vádjával, és az UEFA-nál is panaszt emel.

"Minden alkalommal remegtem, amikor labdába értem. Többen meg is ütöttek a mérkőzés után."

"Rengeteget romlott a helyzet a lelátókon az előző szezonhoz képest. Már kétszer is áldozata voltam rasszista támadásoknak. Ezen a nyáron biztosan elhagyom Görögországot. Pedig a Panathinaikosz nagyszerű klub, és a szurkolók is fantasztikusak, de nem akarok többé ebben a bajnokságban játszani" - nyilatkozta a napokban Cissé.

Az Olympiakosz a rendbontás miatt egyébként 140 000 eurós pénzbírságot kapott, és egy mérkőzést zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani.

Videó a rangadó lefújása utáni zűrzavarról: