Északi sí-világbajnokság

Björgent egy tigrissel tüzelték fel

  • VNA

Egy plüsstigris hozta lázba Marit Björgent, a norvég sífutó magabiztosan nyerte meg a sífutók csütörtöki sprint versenyét.

A norvég Marit Björgen ünnepli győzelmét a finnországi Kuusamóban

Egy tigris segítette győzelemhez a női sprintben a norvégok sífutóját, Marit Björgent. A jelenet kis híján a Másnaposok című sikerfilm egyik jelenetére hasonlíthatott, amelyet maga Björgen osztott meg a sajtóval a sikerrel megvívott szabad stílusú sprint verseny után: „Amikor az egyik edzés után visszatértem a szállodai szobámba, akkor egy hatalmas plüss tigris volt az ágyamban. Elsőre nagyon megijedtem tőle, de szerencsére működött a recept. A verseny során aztán én is végig tigrisnek éreztem magam.” – mondta a 30 esztendős sífutó, aki pályafutása ötödik világbajnoki címét szerezte meg.

A motiváció eme speciális formáját Björgen pszichológusa, Brit Tajett-Foxell találta ki, aki a sífutót ezzel arra a receptre szerette volna emlékeztetni, amely a vancouveri olimpia előtt oly sikeresen működött. A 2010-es téli olimpiára készülve ugyanis Björgent egy tigris fotójával tartotta tűzben. „Állandóan készenlétben lenni, a megfelelő pillanatban lecsapni, erősséget, tekintélyt sugározni” – foglalta össze a nagymacska általa fontosnak vélt jellemzőit Björgen. A ragadozó szerep úgy tűnik, hogy nagyon bejön Björgennek, ami újabb rossz hír a vetélytársaknak…