Európa Liga

Dzsudzsákék a Lille B-csapatában bízhatnak, Hajnaléknak fordítaniuk kell

A négy magyar érdekeltségű csapat közül Dzsudzsák Balázs PSV Eindhovenje várhatja a legkedvezőbb helyzetből a labdarúgó Európa Liga első kieséses körének csütörtöki visszavágóját.

Dzsudzsákék a Lille ellen - Fotó: AFP

A PSV Eindhoven ugyan nem játszott jól a francia éllovas elleni idegenbeli mérkőzésen, ám a jó hajrának köszönhetően 2-2-re végzett Lille-ben, így a hazai meccsen akár már egy döntetlen is elég lehet számára a nyolcaddöntőbe jutáshoz. Dzsudzsákék a hétvégén 4-1-re verték a NAC Breda együttesét, többek között a magyar szélső góljával, így önbizalommal telve várhatják a Lille-t. Kérdés, hogy a francia csapat az első mérkőzéshez hasonlóan pihenteti-e több kulcsemberét gondolva a hétvégi bajnoki összecsapásra.

„A múlt heti 2-2-es döntetlen után a továbbjutás küszöbén állunk. A Lille-nek technikás játékosai vannak, de az ő döntésük volt, hogy nem a legjobbjaikkal álltak ki. Mi mindig magunkra figyelünk, az a célunk, hogy jó eredményt érjünk el Európában, felülmúljuk a tavalyi szezonunkat” - mondta Fred Rutten, a hollandok vezetőedzője.

Hajnal Tamás csapata, a VfB Stuttgart 2-1-es vereséget szenvedett a Benfica ellen az első mérkőzésen, így hazai pályán mindenképpen nyernie kell a továbbjutáshoz. A német együttesben az első találkozón épp a magyar középpályás gólpasszából betaláló Martin Harnik beszélt a párharc esélyeiről.

„Az első körben megtapasztaltuk, milyen erős csapat a Benfica, de csak magunkra szabad összpontosítani. Mindenre fel vagyunk készülve, össze akarjuk kapni magunkat, mint a portugáliai mérkőzés első félidejében vagy mint a Leverkusen elleni 90 perc során” - jelentette ki a támadó.

„Van esélyünk a Benfica ellen, de ehhez gólt kell szereznünk. Jól kell védekeznünk és türelmesen játszanunk, mert olyan veszélyes játékosaik vannak, mint Oscar Cardozo, Javier Saviola, Pablo Aimar, Luisao és Nicolas Gaitan. A keretük tele van argentin és brazil futballistákkal, és ez a dél-amerikai stílus meg is látszik a csapat játékán. Ez teszi látványossá a futballjukat” - nyilatkozta a találkozó előtt Bruno Labbadia, a német csapat edzője.

Hátrányból indul a Huszti Szabolcsot foglalkoztató orosz Zenit is, amely szintén 2-1-es vereséget szenvedett a svájci Young Boys otthonában.

A Zenit egy remek csapat, ezt múlt héten is bebizonyította, képesek játszani a futballt, most pedig hazai pályán lesznek. Amennyiben jól kezdünk, vagy korán szerzünk egy gólt akár szögletből vagy pontrúgásból, az egész párharc a mi kedvünk szerint alakul. Képesek vagyunk jó csapatok ellen is megmutatni, mit tudunk, ha jó napot fogunk ki, bárkit megverünk” - jegyezte meg Scott Sutter, a svájciak játékosa.

Juhász Roland és csapata, az Anderlecht minden bizonnyal utolsó Európa Liga-meccsét játssza csütörtökön a szezonban. A belga együttes a múlt héten hazai pályán kapott ki 3-0-ra az Ajaxtól, így továbbjutása csodával érne fel.

Érdekes lehet még a Villareal-Napoli és a Manchester City-Arisz párharc második felvonása is, az első találkozón ugyanis nem találtak a kapuba az említett csapatok, így csütörtök este mindent kezdhetnek elölről.

Európa Liga a legjobb 32 között, visszavágók:

Sporting Lisboa (portugál)-Glasgow Rangers (skót) 19 ó (1-1)
FC Liverpool (angol)-Sparta Praha (cseh) 19 ó (0-0)
Szpartak Moszkva (orosz)-FC Basel (svájci) 19 ó (3-2)
Zenit (orosz)-Young Boys (svájci) 19 ó (1-2)
PSV Eindhoven (holland)-Lille (francia) 19 ó (2-2)
Bayer Leverkusen (német)-Metaliszt Harkiv (ukrán) 19 ó (4-0)
Villarreal (spanyol)-Napoli (olasz) 21:05 ó (0-0)
Ajax Amsterdam (holland)-Anderlecht (belga) 21:05 ó (3-0)
Braga (portugál)-Lech Poznan (lengyel) 21:05 ó (0-1)
Dinamo Kijev (ukrán)-Besiktas (török) 21:05 ó (4-1)
Manchester City (angol)-Arisz (görög) 21:05 ó (0-0)
Twente (holland)-Rubin Kazany (orosz) 21:05 ó (2-0)
VfB Stuttgart (német)-Benfica (portugál) 21:05 ó (1-2)
Paris Saint-Germain (francia) - BATE Boriszov (fehérorosz) 21:05 ó (2-2)