Gyorskorcsolya

Sven Kramer ismét edzésbe állt

  • VNA

Hosszú szünet után ismét jégen edzett Sven Kramer, a hollandok olimpiai bajnoka ősszel térhet vissza Világkupa sorozatba.

Bár a télnek lassan vége, a holland gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Sven Kramer számára most kezdődhet csak el igazából. A jobb lábán még tavaly novemberben - a válogatott dél-afrikai edzőtáborában - combsérülést szenvedő 24 éves versenyző ugyanis most végre ismét jégre állhatott. Ennyi kihagyás után érthetően örömmel nyilatkozott a visszatérésről, de az számára is nyilvánvaló, hogy ebben a szezonban már nem fog tudni elindulni versenyeken. Sven Kramer visszatérésére így a 2011/12-es Világkupa szezonig várni kell.

Hollandiában pletyka szinten az is szóba került, hogy az ország legnépszerűbb sportoló közé tartozó Kramer esetleg befejezi pályafutását. A mostani hír azonban azt látszik megerősíteni, hogy a sérülés miatti hosszabb szünet csak annak volt köszönhető, hogy Kramer teljesen rendbe akart jönni, hogy új lendülettel vágjon neki a 2014-es téli olimpiára történő felkészülésnek.