Ferencváros

Berkit feljelentették, 25 millióval kell elszámolnia

megosztom

Egy magát megnevezni nem kívánó férfi kedden feljelentést tett Berki Krisztián, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. régi-új vezetője ellen azért, hogy kiderüljön, a BK Management Kft. tulajdonosa el tud-e számolni közel 25 millió forinttal - írja szerdai számában a Blikk.

A bulvárújság, illetve a Népszabadság információi szerint Berki ellen már a zrt. is feljelentést tervezett. A futballklub vezetői által az elmúlt évben összeállított lista szerint 24 904 680 forinttal nem számolt el a zrt-t két éven át, tavaly júniusig vezető Berki, aki nyolc részletben vett fel ekkora összeget.

A Blikk birtokába jutott dokumentum szerint a zrt. éléről 2010 júniusában távozó Berkin 24 904 680 forintot kerestek az akkori vezetők. Tételesen felsorolták, hogy a volt sportvezető 2008 májusa és 2010 márciusa között milyen összegű kifizetéseket vett fel, amelyekkel állítólag nem tudott elszámolni. A dokumentum szerint sorrendben 50 ezer, 168 ezer, 168 ezer, 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és 19 183 025 forintot vett fel – érthetetlen, miért, de a feljelentést végül nem továbbították a rendőrségre.

A magánszemély a Fővárosi Ügyészséget, a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és a IX. kerületi rendőrkapitányságot kérte vizsgálat indítására.
A Blikknek sem Berki, sem Alexander Gerstl, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. múlt csütörtökön lemondott vezérigazgatója nem reagált, ám előbbi a Nemzeti Sportnak még február elején, illetve a szerdai számban is úgy nyilatkozott, hogy nem tett el még 25 forintot sem az FTC pénzéből, nemhogy 25 milliót.

Berki Krisztián keddtől tekinthető újra a labdarúgó részleg vezérigazgatójának, miután Kevin McCabe tulajdonos közleményben jelezte, hogy átadta az irányítást a BK Managementnek.
A Népszabadság Berki ügye mellett kitért arra is, hogy Kovács Miklós, az FTC korábbi elnöke, jelenlegi elnökségi tagja nem kezdte meg annak a 20 millió forintnak a törlesztését, melyet a labdarúgó zrt-től vett fel.

megosztom