Bajnokok Ligája

Bárki nyerhetett volna Milánóban, de megint a Bayernnek sikerült

A Manchester United nem túl izgalmas 0-0 után várhatja a Marseille elleni hazai visszavágót

Mindkét oldalon rengeteg helyzet volt az Internazionale-Bayern München mérkőzésen a BL nyolcaddöntőjében. Egy hajszálnyival közelebb talán a vendégek jártak a góllövéshez, és végül a 90. percben Gomez révén meg is szerezték az értékes idegenbeli győzelmet jelentő találatot. A Marseille-Manchester találkozó kevésbé volt eseménydús, nem is talált be egyik csapat sem, azaz egy picivel talán Sir Alex csapata az esélyesebb a visszavágó előtt, de a franciák még veszélyesek lehetnek Angliában is.

Ribéry viszi el Eto'o mellett a labdát az Inter-Bayern BL-nyolcaddöntőn 2011-ben

Rögtön a második percben vezetést szerezhetett volna az Inter, az előrehúzódó Ranocchia teljesen egyedül maradt egy szabadrúgás után, a lövése azonban elkerülte a kaput. A folytatásban azonban a Bayern került fölénybe, az első negyedóra végén jött a következő hazai lehetőség. Ekkor Maicon beadásába kellett belepiszkálnia Kraftnak, hogy Sztankovics ne tudjon ziccerből fejelni.

A túloldalon jött a válasz, Luiz Gustavo lőtt távolról, és nem sokkal hibázta el a jobb alsót. Szinte azonnal újra helyzetbe került az Inter. Eto'o két emberen verekedte át magát a bal szélen, és Timoscsuk elsodorta a büntetőterületen belül, Kassai Viktor viszont nem fújt a sípjába.

Luiz Gustavo a 22. percben másodszor is lövéssel próbálkozott, ezúttal a másik oldalon kerülte el a kaput a labda. Felpörgött a meccs, a túloldalon Cambiasso került helyzetbe, de éles szögből nem tudta ellőni a labdát Kraft mellett. Julio Cesar viszont már verve volt Ribéry fejesénél a 24. percben, de a játékszer a felső lécről pattant ki.

Pár perc pihenő után megint a Bayern lőhetett volna gólt, Gomez azonban csúnyán fölé bombázott Müller beadása után. Megint az Inter következett, Eto'o ismét becsapott két védőt, de a bal oldalról leadott lövésére Kraft nagy bravúrral leért. A félidőt Maicon lövése zárta le, ami kemény volt ugyan, de kaput nem talált.

A szünet után - szerencsére - nem változott a meccs képe. Müller a 47. percben egyedült fejelhetett volna az Inter kapuja előtt, rosszul számította azonban ki az ütemet, és épp csak megcsúsztatta a labdát, ami kipattogott az alapvonalon. A következő Bayern-helyzet az 53. percben jött, amikor szép lapos passzos játék után Robben vezette - kivételesen balról jobbra - keresztbe a labdát a tizenhatoson belül, és meg is kerülte Luciót, de a bal kapufát találta el.

Az Internazionale az 57. percben jelezte igazán komolyan, hogy pályán van, igaz, akkor duplán. Eto'o szépen csinálta meg magának a lövőhelyzetet, Kraft nagyot védett, a kipattanóra érkező Cambiasso pedig teljesen tiszta helyzetből fölé lőtt. Nagy meccset játszottak a csapatok, de a kaput azt nem nagyon találta senki.

A "jól sikerült" frizurával pályára lépő Gomez a labdát sem a 66. percben, pedig Müller szépen tette elé, így Julio Cesar tisztázni tudott.

Lehet, hogy az olaszoknál is veszélybe került egy ígéretes fiatal játékos pályafutása, hasonlóan Szalai Ádáméhoz. A nagyszerűen játszó Andrea Ranocchia térde sérült meg ugyanis, és az orvosok első jelzései alapján akár szalagszakadásról is lehet szó.

A helyére érkező Hardzsa 80. percben érkező beadásánál Kraftnak kellett nagyot mentenie, és a fiatal kapus felnőtt a feladathoz. Ahogy a 85. percben is, amikor Motta erős fejesét kellet védenie. Igaz, ehhez szinte elég volt, hogy jó helyen állt. Két perccel később már nem rajta múlott, hogy Eto'o lövése néhány centivel a kapu mellé pattant le az egyik védőről.

Az Inter fölénye után kissé váratlanul megszerezte a vezetést a Bayern a véghajrában. Robben távoli lövése kipattant Julio Cesarról, az addig többször is sután labdába érő Mario Gomez pedig teljesen egyedül érkezett a meglepett védők tekintetétől kísérve, és a hálóba lőtte a játékszert. (0-1)

A hátralévő két percben az kék-feketéknek felocsúdni sem nagyon volt idejük, így - ahogy eddig minden alkalommal - a Bayern München idegenben tudott nyerni.

Nani küzd az egyik francia védővel a Marseille-Manchester BL-nyolcaddöntő mérkőzésen 2011-ben

Marseille-ben közel sem játszottak ekkora meccset a csapatok. A tizedik percben jutott el először a hazai kapuig a Manchester United. Fletcher lapos lövése veszélyesen pattant meg a védőkön, de Mandanda leért a jobb alsó sarokra.

Ezt követően az első bő félóra a mezőnyjátékról szólt. Ebben eleinte a Vörös Ördögök voltak jobbak, de idővel a Marseille vette át az irányítást. A legnagyobb lehetőségük azonban Lucho kapu felé tekert szöglete volt, Van der Sar viszont figyelt, és könnyedén fogta a labdát. Brandao még megpróbálkozott egy távoli lövéssel, de csúnyán a nézőtérre rúgta a játékszert. Gól így nem született az első félidőben.

A második játékrészt már lendületesebben kezdték a résztvevők, főleg a franciák. Valódi helyzet azonban így is kevés alakult ki, a legnagyobb talán az volt, amikor Ayew középre lőtt labdájáról csak centikkel maradt le a társ a 62. percben.

A másik oldalon Berbatov lőhetett volna Nani - inkább flegma, mint hasznos - sarkazása után, de a bevetődő védő a bordájával menteni tudott. A következő percekben már a Manchester került fölénybe, de ők is inkább csak lehetőségekig jutottak. Az utolsó passzok, beadások pontatlanok voltak, vagy a védelem tudott menteni a csatárok elől.

A hajrá sem hozott nagy izgalmakat, ráadásul gólt sem, így az idegenbeli döntetlen után talán az angolok várhatják előnyösebb helyzetből a visszavágót, de idegenben lőtt gól híján nyugodtak semmiképp nem lehetnek.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Internazionale (olasz)-Bayern München (német) 0-1 (0-0)
gólszerző: Gomez (90.)

Olympique Marseille (francia)-Manchester United (angol) 0-0

A visszavágókat március 15-én rendezik.