Bajnokok Ligája

Ancelotti szerint nem adtak esélyt a Koppenhágának

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Chelsea idegenben tudott nyerni 2-0-ra az FC Köbenhavn ellen, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a párharc kimenetelét.

Ancelotti öröme - Fotó: AFP

A BL-sorsolás után mindenki a Chelsea-t irigyelte, amiért a leggyengébbnek mondott FC Köbenhavn csapatát kapta. A kérdés az volt, meg tudja-e mutatni a londoni klub a párharcban a minőségbeli fölényét. Az első találkozón a Carlo Ancelotti fiai hozták a kötelezőt, és Nicolas Anelka duplájával idegenben verték a dán csapatot 2-0-ra.

„Győzelmünk kulcsa az elől játszó két játékosunk, Nicolas Anelka és Fernando Torres remek játéka volt. Jól kezdték a mérkőzést, így könnyű volt támadnunk. Intelligensen játszottunk, jól teljesítettünk, a Koppenhága próbálta ránk erőltetni a játékát, próbált nyomást gyakorolni. Mi ezt el tudtuk kerülni, ezért is mondom, hogy intelligensen játszottunk. Nem adtuk meg az esélyt az ellenfelünknek” - mondta a Chelsea olasz menedzsere.

Ancelotti úgy döntött, hogy Drogbát a kispadra ülteti, miután 120 percet a pályán volt a szombati FA-kupa mérkőzésen. A menedzser elmondta, az elefántcsontparti játékos teljesen megértette a döntését. Ugyanakkor érdekes, hogy Fernando Torres még mindig nem szerezte meg az első gólját új klubja színeiben.

Nem kéne elveszítenie az önbizalmát, azért mert nem volt még eredményes, ugyanis hasznos tagja a csapatnak. Örülök, hogy Anelkával jól megértetik magukat, fontos a játéka a számunkra. Anelka képes volt gólt szerezni, Torres pedig a mozgásával megteremtette a helyzeteket. Fantasztikus támadóink vannak, minden meccs előtt döntenem kell közülük, Drogba ugyanúgy remek párost alkot Torresszel” - jegyezte meg a szakember.

Ezzel szemben a Koppenhága edzője egyáltalán nem volt elragadtatva csapata teljesítményétől.

A Chelsea két góllal jobb volt nálunk, erről kár vitát nyitni. Erősebbek voltak nálunk, túl sok technikai hibát követtünk el. Voltak jó pillanataink, de mindig elrontottuk az utolsó passzokat, nem volt meg a megfelelő erőnk végigvinni az akciókat. Remélem idegenben jobb mérkőzésünk lesz, többen a játékosaim közül rossz napot fogtak ki. A Chelsea képzettebb és gyorsabb volt mint mi. Talán sose leszünk olyan jók  mint a londoniak, de egy nap közelebb kerülhetünk hozzájuk” - tette hozzá Stale Solbakken.