Északi sí

Népes magyar sífutó csapat a vb-n

  • VNA

Szerdán Oslóban a sífutó selejtezőkkel elkezdődik az északi sí-világbajnokság. A magyar színeket a népes sífutó különítmény képviseli.

Alig néhány nappal az alpesi sí világbajnokság befejezése után most az északi szakágak felé fordul a figyelem, hiszen szerdán a klasszikus stílusú sífutó versenyek selejtezőivel kezdetét veszi az oslói világbajnokság. A magyar sífutó válogatott népes küldöttséggel indult neki a Norvégia versenynek, célja pedig – a sportági lehetőségeket és erőviszonyokat figyelembe véve – a tisztes helytállás.

Szerdán a női 5 km-es illetve a férfi 10 km-es klasszikus stílusú selejtezőt rendezik meg, ahol több magyar induló is lesz majd a mezőnyben. A hölgyeknél a vancouveri olimpikon Viczián Vera mellett Papp Ildikó, Simon Ágnes és Marosffy Orsolya indul majd, a férfiaknál pedig Gombos Károly, Cseke Csaba, Kónya Ádám és Pálfi Máté szerepel a mezőnyben. A következő magyar vonatkozású esemény a csütörtöki sprint (szabad stílusú) selejtező lesz, ahol a szintén vancouveri olimpikon Tagscherer Zoltán mellett testvére Imre, valamint Gond Balázs, Szabó Milán, Viczián Vera, Papp Ildikó, Simon Ágnes és Zámbó Viktória vesz majd részt. A magyar csapat tagjainak számára előzetesen rendeztek válogató versenyt, a világbajnokságon pedig most azok a sífutók indulhatnak, akik megfutották a szövetség által előzetesen kitűzött szintet. A magyar csapat sem síugrásban, sem pedig északi összetettben (az oslói vb másik két szakágában) nem képviselteti magát.