Kézilabda VB

Hatmillió nézője volt a magyar meccseknek

  • VNA
megosztom

Televíziós szemmel is sikeres volt a januári férfi kézilabda világbajnokság, a magyar csapat meccseit összesen hatmillióan nézték.

Nem csak a sportpályán hozott sikert a januári svédországi férfi kézilabda-világbajnokság. A Magyar Kézilabda Szövetség hírlevelének tájékoztatása szerint ugyanis hazánkban több mint 6 millióan látták a végül hetedik helyen végző válogatottunk mérkőzéseit. Ez az adat az élő és az ismételt sugárzásokra együttesen vonatkozik, 2,5 millióan pedig az elejétől végignézték a közvetítéseket. „Átlagban ilyen sok nézőt csak a magyar labdarúgó-válogatott tud a képernyők elé ültetni, így elmondható, hogy a Mocsai-legénység hazánk második legnépszerűbb csapatává vált 2011-ben” - árulta el az MKSZ-hírlevélben Szabó Máté, a SPORT TV PR managere.

A kézilabda vb-t követően több szakportál is elemezte az eseményeket, a handball-planet.com oldalán a szerkesztők a világbajnokság tíz hőse közé (a hetedik helyen) a magyar csapat szakvezetőjét, Mocsai Lajost is beválasztották. „Nem sokan hittek abban, hogy a magyar válogatott a legjobb hét közé jut, és nagy lépést tesz az olimpiai kvalifikáció felé” - írja a honlap elemzése, amely egyszerűen csak „tapasztalt öreg rókának” titulálja az MKB Veszprém mesterét, akinek komoly szerepe volt a magyar csapat sikeres szereplésében. A TOP10-es listát amúgy - nem nagy meglepetésre - a világbajnoki címet szerző franciák szakvezetője, Claude Onesta nyerte meg, a másik döntős csapat (dán) edzője, Ulrik Wilbek valamint a torna MVP-jének is megválasztott francia Nikola Karabatic előtt.

A magyar férfi kézilabda-válogatott előtt további kemény tornák állnak, a következő „akadályt” pedig a Macedónia elleni Európa-bajnoki selejtező jelenti majd, amelyet Veszprémben rendeznek, és amelyre a szövetség tájékoztatása szerint február 23-ától lehet megvásárolni a belépőket.

megosztom