Európa Liga

Hatalmas védelmi hiba után szerencsével jutott tovább a CSZKA - videó

A cserekapus és a cserevédő hozta össze a PAOK vezető gólját

Az elmúlt héten idegenben nyerő CSZKA Moszkva egy kapitális védelmi hiba után kapott gólt a PAOK-tól, de hasonlóan nagy szerencsével ők is betaláltak, így kiharcolták a továbbjutást az Európa Liga legjobb tizenhat csapata közé.

A CSZKA játékosainak gólöröme a PAOK elleni hazai EL-meccsen

Mivel a múlt héten a PAOK hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget, érthető módon támadó szellemben kezdett a görög csapat. A kilencedik percben Ivics került helyzetbe, de néhány centivel a bal alsó sarok mellé lőtt. Pár perccel később megint ő lépett ki, de ezúttal nem lőtt tizennégy méterről, kissé a jobb oldalra kisodródva, hanem középre gurított, ott azonban nem jött csapattársa. Mivel a védők bizonytalankodtak, így is Szalpingidisz elé került a labda, de az ő lövése nem volt igazán veszélyes.

A kirúgás után az orosz együttes is megmutatta, hogy a pályán vannak, bár Mamajev gurításában sem volt sok veszély, Kresic könnyedén ölelte magához a játékszert. A következő tíz perc birkózása és PAOK-ívelgetései után Vagner Love kapott remek lapos indítást, de lőni nem tudott, a beadását pedig mentették a védők.

A görögök ugyan többet birtokolták a labdát, de a hazaiak sokkal gyorsabban eljutottak a kapuig. Így szűk félóra elteltével Tosics lőtt távolról, és ha pontosabb, a lepattanó játékszer meg is zavarhatta volna Kresicet, de mellé ment a kísérlet. Kicsivel később Vagner Love is pontatlan volt, a jobb kapufa mellé tekert. Az mindenesetre egyértelműen látszott, hogy a győzelmi kényszer ellenére a PAOK az első percek után nem tudott veszélyesen játszani.

Aztán mégis feltámadtak a vendégek, a 36. percben Szalpingidisz kapott volna egy ívelést, és bár nem jól ért hozzá, a labda az érkező Muslimovic elé pattant, de a kapufára bombázott. Kicsivel később Cirillo centikkel tévesztette el a kaput egy szöglet után kifejelt labdából.

Nem volt eseménytelen a meccs, a 39. percben újra a CSZKA került helyzetbe. Nem sokon múlott, hogy Vagner Love elérje a Necid által elékotort passzt az ötösön, és utána Mamajev sem sokkal emelt a kapu fölé.

A sok lehetőség ellenére nem született gól az első félidőben, ahogy a szünet utáni első helyzet is kimaradt. Muslimovic tette bele az "ütőjét" egy belőtt labdába, de az az oldalhálóba vágódott.

A hazai csapat kapusa kicsivel később megsérült. Szalpingidisz kapott egy lapos labdát, amit Akinfejev megszerzett, de az érkező görög csatár a térdére csúszott. A fiatal, de máris világklasszis orosz hálóőr megpróbálkozott ugyan a játékkal, de a 64. percben végül lejött, Szlutszkij érkezett a helyére. Ő pedig szinte azonnal megkapta az első gólját is. Laposan rúgta ki Csepcsugovnak a játékszert, a középhátvéd röviden visszavette, a kapus pedig az érkező Zlatan Muslimovicba rúgta a labdát, róla pedig a hálóba került. (0-1) Mi sejtjük hogy érezték magukat ebben a pillanatban az oroszok, egy másik Zlatan, Ibrahimovic szerzett már ellenünk hasonlóan "tudatos" gólt.

Szalpingidisz meg is fordíthatta volna az összesítésben 1-1-re alakuló állást, de egy picivel lemaradt egy beadásról, így mellé pattant a lábáról a bőrgolyó.

A 79. percben egyenlített, és összesítésben visszavette a vezetést a CSZKA. Tosic lépett ki szépen, és amint megtolta a labdát, a kifutó Kresic elütötte a lábát. Ritka tiszta tizenegyes volt, a játékvezető meg is adta. Vagner Love hosszú koncentráció után nagy nehezen eltotyogott a büntetőpontra letett labdáig, és ahogy ilyen előkészületek után lenni szokott, borzasztó gyengén lőtt. A PAOK szerb kapusa védett, de a kapu felé csorgott le róla a játékszer. Végül a kapufán pattant, de Ignasevics ért oda először, és a hálóba vágta. (1-1)

A PAOK megpróbálta ugyan visszavenni az irányítást, de az oroszok nem álltak vissza teljesen, így nem nagyon volt lehetősége a vendégeknek az újabb gól megszerezésére.

A mérkőzés összefoglalója

Európa Liga, a legjobb 32 között, visszavágó:

CSZKA Moszkva (orosz)-PAOK Szaloniki (görög) 1-1 (0-0)
gólszerző: Ignasevics (80.), illetve Muslimovic (67.)
Továbbjutott: a CSZKA Moszkva, 2-1-es összesítéssel.

Szerdán játsszák:

FC Porto (portugál)-Sevilla (spanyol) 18 ó (az első mérkőzésen 2-1)

Csütörtökön játsszák:

Sporting Lisboa (portugál)-Glasgow Rangers (skót) 19:00  (1-1)
FC Liverpool (angol)-Sparta Praha (cseh) 19:00 (0-0)
Szpartak Moszkva (orosz)-FC Basel (svájci) 19:00 (3-2)
Zenit (orosz)-Young Boys (svájci) 19:00 (1-2)
PSV Eindhoven (holland)-Lille (francia) 19:00 (2-2)
Bayer Leverkusen (német)-Metaliszt Harkiv (ukrán) 19:00 (4-0)
Villarreal (spanyol)-Napoli (olasz) 21:05 (0-0)
Ajax Amsterdam (holland)-Anderlecht (belga) 21:05 (3-0)
Braga (portugál)-Lech Poznan (lengyel) 21:05 (0-1)
Dinamo Kijev (ukrán)-Besiktas (török) 21:05 (4-1)
Manchester City (angol)-Arisz (görög) 21:05 (0-0)
Twente (holland)-Rubin Kazany (orosz) 21:05 (2-0)
VfB Stuttgart (német)-Benfica (portugál) 21:05 (1-2)
Paris Saint-Germain (francia) - BATE Boriszov (fehérorosz) 21:05 (2-2)