Bajnokok Ligája

Győzni megyünk Lyonba - Florentino Pérez

Florentino Pérez, a spanyol Real Madrid elnöke az esti Lyon elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő apropóján interjút adott a francia város egyetemén. A kérdezők főleg az esti rangadóról faggatták a klubvezetőt, de beszéltek többek közt a nemrég visszavonuló fenoménról, Ronaldóról is.

Florentino Pérez - Fotó: AFP

Az első kérdésre, miszerint mit vár a klubelnök a Lyon-Real (már-már) örökrangadótól, egyszerűen és gyorsan felelt. Csapata a győzelemért érkezett a francia városba, emellett természetesen elismeri az ellenfél elnökének, Jean-Michel Aulas kiváló munkáját.

Szerinte manapság Mourinho tudja a legjobban motiválni a futballistákat, ebből kiindulva pedig jelenleg ő a legjobb edző a világon. Mindent belead, amit emberileg lehetséges, saját játékosaiért bármikor tűzbe menne. Rendkívül élvezi a Real családias légkörét, és a DNS-ébe van kódolva a nyerni akarás.

Azt is hozzátette, hogy a portugál tréner egészen biztosan nem hagyja el a spanyol fővárost, mivel még a szerződésében leegyeztetett négy évnél is hosszabb távon számolnak vele. Emellett az edző és Jorge Valdano sportigazgató közti éles viszályt is cáfolta, mondván a sajtó túlozza el ennyire a dolgot.

A Real Madrid hivatalos honlapján is megjelent interjúban azt is megosztotta a hallgatókkal, hogyan történt 2009-ben Karim Benzema leigazolása, és a nemrég visszavonuló Ronaldóról is ejtett néhány szót.

"Küldtem Ronaldónak egy sms-t, amire rövid időn belül válaszolt is. A valaha volt legnagyobb játékosok között van, akik magukra húzhatták a habfehér mezt" - nyilatkozott elismerően a brazil csatárról.