Ferencváros

Kubatov Gábor lehet a klub elnöke

  • MTI

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége hétfői ülésén Kubatov Gábort, a Fidesz országos pártigazgatóját jelölte az egyesület új elnökének.

Kubatov - aki jelenleg a vezetőség tagja - Kovács Miklós helyét veheti át, utóbbi megnövekedett üzleti elfoglaltságára hivatkozva egy héttel ezelőtt mondott le posztjáról.
Kocsis Máté, az FTC alelnöke, a VIII. kerület polgármestere az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: Kubatov péntekig kért haladékot, hogy választ adjon a felkérésre, mert egyeztetni szeretne a szakosztályok vezetőivel és az anyaegyesületnél fontos szerepet betöltő személyekkel, így olimpiai és világbajnokokkal, Albert Flórián aranylabdás labdarúgóval, valamint Springer Miklóssal, az alapító unokájával.

"Kubatov úr teljes támogatottságot szeretne, s a következő napokban meg akar győződni erről" - mondta Kocsis Máté.

A sajtótájékoztatón szóba került a labdarúgóklub jövője is, ezzel kapcsolatban Kocsis Máté elmondta: az FTC elnökségét nagyon meglepte az, a vasárnap az interneten megjelent hír, miszerint Berki Krisztián korábbi vezérigazgató visszatért a Zrt.-hez, ám erről semmilyen megerősítést nem kaptak. Így - habár érdeklődnek a labdarúgócsapat visszavásárlása iránt - egyelőre azt sem tudják, kivel kellene tárgyalóasztalhoz ülni.

A labdarúgó Zrt. csütörtöki, rendkívüli közgyűlésén lemondott posztjáról Gerstl Alexander vezérigazgató. Kubatov Gábor, a klub által a Zrt.-be delegált tag az FTC ötszázalékos tulajdonrészével élve megakadályozta, hogy szavazásra kerüljön a végelszámolás kérdése, s jelezte, az anyaegyesület visszavásárolná a labdarúgócsapatot az azt működtető FTC Zrt-től, ennek azoFTC címernban előfeltétele, hogy a mostani tulajdonos, az angol Kevin McCabe addig is tovább finanszírozza az együttest.

"Az FTC elnöksége szombaton kapott egy tollal összeskiccelt szerződéstervezetet, majd vasárnap azt hallottuk, hogy Berki Krisztián valaki lett a klubnál. Semmilyen hivatalos értesítést nem kaptunk, egyelőre szeretnénk megtudni, hogy ki az a hiteles tárgyaló, akivel egyeztethetünk" - tette hozzá Kocsis Máté.

A pepsifoci.hu honlap vasárnap este arról számolt be, elvi megállapodás született, miszerint Berki Krisztián egy euró ellenében megszerzi McCabe többségi tulajdonrészét, így a jövőben ő jár majd el az FTC Zrt. tulajdonosaként, ezért a működési költségek biztosítása is az ő feladata lesz. Féderer Andrea, a labdarúgóklub kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesüléseket, ugyanakkor közölte, a klub várhatóan hamarosan tájékoztatást ad a fejleményekről.
Berki Krisztián 2007-ben lett a labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, s tavaly júniusban távozott posztjáról.