Újpest

Ahjupera Győrből a fővárosba igazolt

Az Újpest megállapodott a Győri ETO-val az észt támadó, Jarmo Ahjupera ügyében, aki tavasszal kölcsönjátékosként erősíti a fővárosi klubot, és elővásárlási joga is van a liláknak a csatár játékjogára.

Újpest FCAz ötszörös észt válogatott Ahjupera 2009 februárjában szerződött Győrbe, de egy hónap után a Videoton elleni mérkőzésen kettős lábtörést szenvedett. Sérüléséből felépült, és a szezon őszi felében 11 NB II-es bajnokin és 3 Magyar Kupa-találkozón összesen öt gólt szerzett.

"Egy jó klubhoz kerültem, amelyen látszik, hogy profi, de azt már tudom, Újpesten nagyon fontosak az érzelmek is. A rutinos játékosok mellett nagyon sok tehetséges fiatal alkotja a csapat keretét, és nagyon bízom benne, hogy sikerül jó eredményeket elérnünk a tavaszi szezonban. A sérülésemből már felépültem, az előző szezont végigjátszottam az NB II-ben és szerepeltem a Magyar Kupában is. Az alapvető célom, hogy minél többet játsszak és minél jobb teljesítményt nyújtsak. Ha ez sikerül, akkor érdemes arról beszélni, hogy maradok-e a következő szezonra vagy sem" - nyilatkozta a 26 éves játékos az Újpest FC hivatalos oldalának.