Chelsea

Abramovics dönt a sorsomról - Ancelotti

  • DA

Carlo Ancelotti, a Chelsea vezetőedzője csapata újabb kínos bakija után - elvéreztek az Evertonnal szemben az FA-kupában - kijelentette, hogy nem hagyja el a süllyedő hajót, nem mond le tisztségéről. Feje felett mégis ott lebeg Damoklész kardja, az olasz mester ugyanis célzott rá, sorsa a tulajdonos, vagyis a milliárdos Roman Abramovics kezében van.

Carlo Ancelotti

Ancelotti határozott nemmel válaszolt az újságírók azon kérdésére, hogy tervezi-e távozását:
"Nem az én dolgom ezt most megvitatni. A tulajdonosnak kell döntenie az állásomról. Én csak annyit tehetek, hogy megpróbálom legjobb tudásom szerint végezni a munkám. Nagy a nyomás rajtam, de aki a futball közelében dolgozik, annak tudnia kell ezt kezelni."

Ancelotti emelett rendíthetetlenül hisz abban, hogy eljön még a Chelsea nyerő szériája, és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét is gond nélkül lépik át a dán bajnoki címvédő Köbenhavn ellen:
"Ez a párharc lehetőséget ad nekünk a továbblépésre. Ez alatt a 180 perc alatt eldől, hogy életben tarthatjuk-e reményinket a Bajnokok Ligáját illetően."

Ancelotti nyert már BL-t, játékosként kétszer a Milannal, és edzőként is kétszer vezette győzelemre egykori csapatát, de őszintén elismerte, hogy ha a Chelsea meg akarja nyerni a legrangosabb európai kupasorozatot, akkor meg kell emberelnie magát:
"Kiestünk az FA-kupából, a Premier League-ben sem állunk fényesen. Nem lesz könnyű megnyerni így a Bajnokok Ligáját, de éppen ezért rendkívül motivált a csapatom."

Ancelotti szerint jelenleg Braniszlav Ivanovics és John Terry nyújta a legkiemelkedőbb teljesítményt az együttesben, de bízik benne, hogy Fernando Torres is gyorsan beilleszkedik és régi formájában villog új klubjában.

A Chelsea jelenleg 5. az angol bajnokságban, 12 ponttal lemaradva az éllovas Manchester Unitedtől. Szombaton tizenegyespárbajban kaptak ki az Evertontól hazai pályán az FA-kupa 4. forduló megismételt mérkőzésén. A Ligakupától még tavaly szeptemberben elbúcsúztak, így csak a Bajnokok Ligájában maradt esélyük valamiféle eredmény kivívására. A Kékek kedden a Köbenhavn otthonában lépnek pályára a nyolcaddöntő első mérkőzésén.