Sífutás

Randall és Jönsson sikere Drammenben

  • VNA
megosztom

Emil Jönsson révén svéd, Kikkan Randall révén pedig amerikai siker született a világbajnokság előtti utolsó sífutó Világkupa versenyen.

A világbajnokság előtti utolsó Világkupa versenyeket rendezték a sífutók számára a norvégiai Drammenben. A szabad stílusú sprint versenyt a selejtező legjobb idejét elérő Emil Jönsson nyerte meg. A svéd sprinter ezzel a szakági Világkupában átvette a vezetést a drammeni versenyt kihagyó vb-címvédő Ola Vigen Hattestadtól. Jönsson mögött a kanadai Alex Harvey és a norvég Petter Northug ért be a célba. A norvég válogatott (Northugot kivéve) ezúttal nélkülözte a vb-re készülő legjobbjait, de az biztos, hogy a remek formába lendült Jönssont kell legyőznie annak, aki a csütörtökön (február 24.) sorra kerülő világbajnoki sprint versenyen győzni szeretne.

Férfi sprint - Drammen
1. Emil Jönssen (SWE) 3:04.8
2. Alex Harvey (CAN) +0.6 mp
3. Petter Northug (NOR) +1.0 mp
4. Marcus Hellner (SWE) +1.2 mp
5. Martti Jylhae (FIN) +1.4 mp
6. Mats Larsson (SWE) +2.3 mp

A hölgyeknél az amerikai Kikkan Randall hangolt legjobban a világbajnokságra, aki az utolsó métereken nagyszerűen hajrázva előzte meg a selejtező legjobbját, a norvég Maiken Kaspersen Fallát. A harmadik helyet a svéd Charlotte Kalláé lett, aki célfotóval előzte meg a világbajnok Follist és a hazaiak kedvencét, Marit Björgent.
 
Női sprint - Drammen
1. Kikkan Randall (USA) 2:17.2
2. Maiken Caspersen Falla (NOR) +0.3mp
3. Charlotte Kalla (SWE) +0.6 mp
4. Arianna Follis (ITA) +0.7 mp
5. Marit Bjoergen (NOR) +0.7 mp
6. Ida Ingemarsdotter (SWE) +1.8 mp

megosztom