Férfi kard Világkupa

Mindössze kilencedik a magyar csapat

  • MTI

A nyolcaddöntőben az ukránoktól elszenvedett kéttusos vereség miatt csak a kilencedik helyen végzett a magyar férfi kardválogatott az olaszországi Padovában rendezett vasárnapi Világkupa-versenyen.

Kovács Tamás szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy egyetlen asszón úszott el a negyeddöntőbe jutás. A magyar csapat sokáig vezetett, aztán 35-30-nál Iliász Nikolász 10-3-ra kikapott, a végén pedig Szilágyi Áronnak már csak egy 5-5-ös döntetlenre futotta erejéből (43-45).

"Nikolász talán még túl fiatal ahhoz, hogy elbírja a nagy terhet, hullámzóan vívott, de igaz ez Áronra is. A két "öreg", Lontay Balázs és Decsi Tamás viszont végig jól teljesített" - értékelt a kapitány, aki a nap során mutatott produkció alapján annak a meggyőződésének adott hangot, hogy jönnek ennél még jobb eredmények is.
A csapat a további három összecsapását nagy fölénnyel nyerte meg, a lengyeleket 45-34-re, a kínaiakat 45-37-ra, a spanyolokat pedig 45-32-re verte.
Az egy nappal korábban végetért egyéni versenyben három magyar jutott a 32 közé: Szilágyi 18., Decsi 24., Lontayt 29. lett a 161 fős mezőnyben.