Serie A

Kihagyott tizenegyese ellenére is nyert a Napoli

Csak egy gólt szereztek a nápolyiak, de ez elég volt

A Serie A 26. fordulójának zárómérkőzésén viszonylag könnyed győzelmet aratott a Napoli a Catania ellen hazai pályán. Bár egy-egy gólveszélyes helyzetet a vendégek is kialakítottak, nem nagyon forgott veszélyben a hazai győzelem. Cavani kihagyott egy büntetőt a meccs elején, de Zuniga találata így is elengendőnek bizonyult.

Cavani lő (kapufára) egy tizenegyest a Catania elleni bajnokin

A kilencedik percben majdnem megszerezték a vezetést a hazaiak. Egy szögletre Schelotto robbant be a legjobb ütemben, de a kapufára fejelte a labdát. Egy perccel később a másik oldalon is a kapufán csattant a játékszer, csakhogy itt már egy tizenegyes maradt ki. Sosát rántották le, a jogos büntetőt pedig Cavani hagyta ki.

A vezetést a Napoli szerezte meg a 25. percben. Cavani lövése lepattant a blokkoló védőkről, de pont Zuniga elé, akinek nem volt nehéz dolga egy az egyben a kapussal szemben. (1-0)

A szünetig hátralévő idő többnyire birkózással, néha majdnem pofozkodással telt, a fordulás után pedig egyértelmű fölénybe kerültek a hazaiak. Helyzetekig ugyan nem jutottak, de a labdát a vendégek térfelén tartották.

A hajrára fordulva kicsit aktívabb lett a Catania, néhány lövésük eljutott De Sanctis kapujáig, de a hálóőrt nem állították nagy kihívás elé a többnyire középre tartó próbálkozások. A legnagyobb lehetőségük a 88. percben jött, amikor Bergessio lövése kipattant a hazai kapusról, de a védői értek először a labdához.

Serie A, 26. forduló:

Napoli-Catania 1-0 (1-0)
gólszerző: Zuniga (25.)