Alpesi sí

Egy millió eurót buktak a szervezők

  • VNA

A tavalyi Loveparade-on történt katasztrófa miatt szigorodtak a németországi előírások, így egymillió eurót buktak a vb-szervezői.

A vasárnap délután véget ért alpesi sí világbajnokság szervezői tökéletes munkát végeztek, ám mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek. Egyrészt a házigazda német válogatott meg sem közelítette a két évvel ezelőtti vb-szereplést (akkor Kathrin Hölzl és Maria Riesch révén két világbajnokuk volt), hiszen most csak Maria Riesch két bronzérmével kellett beérniük. Másrészt pedig egy tavalyi eset miatt komoly pénzügyi veszteséget is el kellett könyvelniük – önhibájukon kívül.

A szervezőbizottság elnöke, Peter Fischer ugyanis elismerte, hogy a tavaly júliusban Duisburgban a Loveparade elnevezésű tömegrendezvényen történtek (21 fiatal veszítette életét a nagy tömeg miatt kialakult pánikban) miatt fokozott figyelmet kellett fordítaniuk a biztonsági kérdésekre. Ez nem csak abban nyilvánult meg, hogy több pénzt (nagyjából 200.000 euróval többet) kellett fordítani erre a területre, hanem abban is, hogy az egyes versenyekre (az ilyen jellegű eseményekre megszigorított előírások miatt) kevesebb nézőt engedhettek be. A korábban tervezett 15.000 szurkoló helyett most csak maximum 10.000 nézővel számolhattak egy-egy helyszínen, ami összességében nagyjából 800.000 eurós bevétel kiesést eredményezett a garmisch-partenkircheni szervezőknek.