Serie A

A Milan kicsit nehezen, de hozta a kötelezőt Veronában - videó

A Roma háromgólos előnyről kapott ki

Kissé lassú kezdés után kétszer kellett vezetést szereznie a Milannak a Chievo ellen, hogy megszerezzék a papírforma győzelmet. Végül Pato szép találatával győztek, és megszerezték a három pontot, így már biztosan tartják előnyüket a tabella élén. A Roma három góllal is vezetett a Genoa ellen, mégis kikaptak Tottiék. A Lazio behúzta a kötelezőt a csereként pályára lépő Rudolf Barija ellen. Koman és Laczkó egymást váltották a Firenzében elért 0-0 során a Sampdoriában.

A Milan játékosainak gólöröme a Chievo elleni bajnokin

Veronában elinte egyenrangú ellenfele volt a Chievo a bajnokságot vezető Milannak, ez pedig azt eredményezte, hogy a mezőnyben zajlott a játék. Az első negyedóra után kezdtek fölénybe kerülni a piros-feketék, ez pedig a 25. percben érett góllá. Cassano a jobb oldalról ívelte a hosszúra a labdát, Ibrahimovic viszafejelte, Robinho középen megszelidítette - a felkarjával -, majd kapura fordulva a bal alsóba gurított. A Chievo védői és teljes kispadja kezezést reklamált, a játékvezető azonban megadta a gólt. (0-1)

Szinte a középkezdés után azonnal növelhették volna a vendégek az előnyüket, de a hazai kapus bravúrosan leért Ibrahimovic 18-ról leadott lapos lövésére. A Milan a félidő hátralévő részében kissé leült, így a Chievo került fölénybe. Hiába került azonban többször is helyzetbe Pellissier, nem sikerült betalálnia.

A szünet után támadóbb játékot próbáltak játszani a piros-feketék, szabadrúgásokból veszélyeztettek is, mégis a sárga-kékek egyenlítettek.

Constant adott be a bal szélről a 61. percben, a hosszún egyedül érkező Gelson Fernandes pedig a hétközi fejsérüléséből gyorsan felépülő Abbiati mozgásával ellentétes irányba fejelve gólt szerzett. (1-1)

A Milan ezt követően sokáig eredménytelenül küzdött, hogy visszaszerezze a vezetést, végül a csereként beállt Patónak jött össze a gólszerzés. A tizenhatos bal sarkától indulva befelé cselezett, majd középről visszalőtte a labdát a jobb alsóra, az pedig a kapufát is érintve jutott a hálóba. (1-2)

A következő perceket még meghajtották a vendégek, Bostjant ki is állították a hazai csapatból, de az eredmény már nem változott, így kisebb nehézségek árán hozták a kötelezőt, és hat pontra növelték az előnyüket a tabella élén a vasárnap este játszó Napoli előtt.

Chievo-Milan

A Lazio szintén hozta a papírformát, Hernanes korai góljával 1-0-ra győzték le a Barit, amelyben Rudolf Gergely a 72. percben csereként lépett pályára.

Lazio-Bari

A Roma a második félidő elején már 3-0-ra vezetett a Genoa vendégeként, azonban a védekezés továbbra sem erőssége a Farkasoknak. Visszajöttek, sőt fordítottak a haziak, és meg is nyerték 4-3-ra a találkozót. Tottiék ezzel továbbra is nyolcadikok, és ha valóban van igazságalapja annak, hogy Ranieri állása veszélyben van, akár aktuálissá is válhat a menesztése.

Genoa-Roma

A Genoa közben feljött a tizedik helyre annak köszönhetően, hogy a Fiorentina felejthető meccsen 0-0-s döntetlent ért el a Sampdoria ellen. Utóbbi csapatban Koman Vladimir kezdő volt, Laczkó Zsolt pedig épp őt váltotta a 85. percben.

Serie A, 26. forduló:

Chievo-AC Milan 1-2 (0-1)
gólszerző: Fernandes (61.), illetve Robinho (25.), Pato (82.)
piros lap: Bostjan (84., Chievo)

Fiorentina-Sampdoria 0-0

Genoa-AS Roma 4-3 (0-2)
gólszerző: Palacio (52., 74.), Paloschi (68., 85.), illetve  Mexes (6.), Burdisso (16.), Totti (51.)
piros lap: Rafinha (90., Genoa)

Lazio-Bari 1-0 (1-0)
gólszerző: Hernanes (6.)

Parma-Cesena 2-2 (0-1)
gólszerző: Crespo (64., 11-esből), Paladino (89.), illetve  Rosina (31.), Sammarco (79.)

Udinese-Brescia 0-0

Korábban játszották:
Lecce-Juventus 2-0 (1-0)
gólszerző: Mesbah (32.), Bertolacci (48.)      
kiállítva: Vives (69.), illetve Buffon (12.)

Szombaton játszották:
Internazionale-Cagliari 1-0 (1-0)
gólszerző: Ranocchia (7.)

Bologna-Palermo 1-0 (0-0)
gólszerző: Paponi (94.)
kiállítva: Garcia (58., Palermo)

Később játsszák:   
Napoli-Catania 20:45