La Liga

Real-siker, Mourinho 9 éve veretlen hazai pályán!

  • DA

A Levante elleni magabiztos, 2-0-ás sikerrel hangolt a Real Madrid szombat este a keddi, Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre. Vagyis nem szakadt meg José Mourinho vezetőedző kilencéves sorozata, ugyanis már ennyi ideje nem kaptak ki a portugál mester által irányított csapatok hazai pályán bajnoki mérkőzéseken. A Santiago Bernabéuban ez a mérleg eddig 12 meccsből 12 győzelem.

A második madridi gólöröm Carvalho találata után

Mourinho személyes rekordja egy percig sem forgott veszélyben, Karim Benzema révén a blancók már a 8. percben megszerezték a vezetést, aki Ángel Di María beadását lőtte közelről a hálóba (1-0).

A második hazai találtra a 41. percig kellett várni, ekkor Ricardo Carvalho tette bele a lábát Cristiano Ronaldo bal oldali szabadrúgásába (2-0). A Real óriási fölényben futballozott, a Levante az első játékrészben alig-alig keveredett Antonio Adán kapuja elé.

A második félidőben sem enyhült a madridi nyomás, az újabb góloktól Múnua kapus bravúrjai mentették meg a kisebbik valenciai alakulatot. A végeredmény már nem változott, ami teljes egészében Múnua érdeme volt, Khedira, Benzema és Ronaldo lövéseit is hárította, megmentve csapatát a nagyobb vereségtől. A madridi védelmet is dícséret illeti, Adánnak tulajdonképpen semmi dolga sem volt 90 perc alatt. A 92. percben Özil szólójába Ronaldo, majd Adebayor piszkált bele, de a portugál lesen állt, helyesen nem adta meg a találatot Vitienes bíró.

A győzelemmel a Real Madrid két pontra közelítette meg a vasárnap pályára lépő, éllovas Barcelonát.

Primera División, 24. forduló:
Real Madrid-Levante (2-0)
Gólszerző: Benzema (7.), Carvalho (41.)

A további program:

Vasárnap:


Almería-Deportivo La Coruna 17:00   
Getafe-Racing Santander 17:00   
Osasuna-Espanyol 17:00   
Villarreal-Málaga 17:00   
Sevilla-Hércules 19:00   
FC Barcelona-Athletic Bilbao 21:00

Hétfő:


Real Sociedad-Mallorca 21:00