Női kézilabda BL

Oktatott a Győr a Larvik otthonában

  • MTI
megosztom

Az első félidőben szenzációs formában játszó Győri Audi ETO KC 25-16-ra nyert szombaton legnagyobb ellenfelének, a norvég Larviknak az otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

Győri lányok ünneplik a Leipzig elleni győzelmet a Bajnokok Ligájában.
Női BL, középdöntő, II. csoport, 3. forduló:
Larvik (norvég) – Győri Audi ETO KC 16-25 (7-17)

A kvartett két hibátlan együttese csapott össze, s a találkozó azért is volt roppant fontos, mert gyaníthatóan az egymás elleni két csoportmeccsen dől el az első hely sorsa.
A bátran, erőt sugárzóan játszó győriek góljaira eleinte mindig érkezett válasz, ám 2-2 után 2-5 lett az állás. Az ETO norvég világklasszis kapusa, Lunde-Haraldsen remekelt, és honfitársait valósággal megbabonázta. A 11. percben - újabb Lunde-bravúrt és Amorim-találatot követően - 7-2-es ETO-vezetésnél az állva hagyott, olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal megerősített Larvik időt kért.
Így sem tért azonban magához, mert a Győr "atomkézilabdát" játszott, minden poszton hibátlan teljesítményt nyújtott. A 18. percben már 10-3 volt az állás a magyarok javára, a hazaiak nem hittek a szemüknek, de 13-3-nál sem... A szünetre is megmaradt a hihetetlennek tűnő kétszámjegyű különbség.


A folytatásban sem kellett izgulnia a győrieknek, és bár az iram már nem volt a korábbiakhoz mérhető, érződött, hogy az ETO-t nem lehet megtörni.

A 40. percben 19-11 lett az állás, és ugyan a támadójáték akadozott - negyedóráig nem esett győri gól (!) -, a védekezés ezt kiegyensúlyozta. A hazaiak szinte mindent megpróbáltak, de ezen az estén semmi esélyük sem volt.
A mostani nagyarányú idegenbeli siker azt jelenti, hogy a Győr a középdöntő félidejében csoportgyőztesnek tekinthető, és ha nem szenved váratlan vereséget, akkor kedvezményezett lesz az elődöntőben.

A csoport másik mérkőzésén:

Dinamo Volgográd (orosz) – HC Leipzig (német) 25-22 (12-7)

Az állás:
1. Győr 6 pont
2. Larvik 4
3. Volgográd 2
4. Leipzig 0

A kvartettből az első két helyezett jut az elődöntőbe. A Győr legközelebb március 6-án, Lipcsében lép pályára.

megosztom