Fabregas-saga

Messi szerint hamarosan csapattársak lesznek Fabregasszal

  • DA

A Barcelona riválisainál szerényebb anyagi lehetőségei ellenére mindent megtesz, hogy a nyáron megszerezze az Arsenaltól Cesc Fabregast. A katalánok egyik ígéretes tehetségüket, a 19 éves Thiago Alcántarát is odaadnák cserébe az Ágyúsoknak. A szappanoperában megszólalt Lionel Messi is, aki szerint nem kell már sok idő ahhoz, hogy együtt lógjon Fabregasszal a Nou Camp öltözőjében.

Messi inkább már csapattársként pacsizna Fabregassal

Na és mit gondol a főszereplő?
"A jövőm az utolsó dolog jelenleg, ami foglalkoztat
- nyilatkozta az Európa- és világbajnok középpályás a tapogatózó újságíróknak a héten. - Teljes mértékben elkötelezett vagyok a klub iránt, nagy dolgokat akarunk véghez vinni. Négy fronton is harcban állunk, minden erőmmel azon dolgozom, hogy győzelmekhez segítsem a csapatot" - tudta le a kötelező köröket a 23 éves játékos.

A goal.com nemzetközi futballportál spanyol kiadásának értesülései szerint a Barcelona már kidolgozta a cselekvési tervet Fabregas szerződtetésére. Mivel Arsene Wenger, a londoniak menedzsere 50 millió font alatt nem áll szóba a kérőkkel, a katalánok a 19 éves Thiago Alcántaráról is lemondanának, ami állítólag felkeltette az Ágyúsok figyelmét is. Bár korábban még ennek ellenkezőjéről szóltak a hírek, vagyis, hogy Wenger csak készpénzért engedné el játékmesterét, csereakció nélkül.

A Barca elnöke, Sandro Rossel mindent megtenne, hogy lealkudja Fabregas horribilis vételárát, ezért még a klub jövőbeni reménységeiről is hajlandó lenne lemondani, pedig Alcántara Guardiola kedvencei közé tartozik.

A Fabregas-sagában megszólalt Lionel Messi, a gránátvörös-kékek legnagyobb csillaga is, a kétszeres aranylabdás biztos benne, hogy hamarosan csapattársak lesznek Cesc-el.
"Úgy érzem, hamarosan lezárul ez a történet, Cesc hallgat a szívére, és csatlakozik hozzánk - nyilatkozta Messi a sport-es spanyol portálnak. - Biztos vagyok benne, hogy ide akar jönni, mert tisztában van vele, hogy ennél a klubnál van reális esélye arra, hogy címeket nyerjen."

Barcelonában talán valóban könnyebb sikereket elérni, de azért az Arsenal szénája sem áll rosszul a jelen idényben, az Ágyúsok még minden sorozatban talpon állnak: február 27-én vívják a Birmingham City elleni Ligakupa-döntőt, a Fa-kupában a harmadosztályú Leyton Orient ellen sem tűnik reménytelen feladatnak a továbbjutás a hétvégén, a Premier League-ben egyre inkább úgy tűnik, hogy Wenger együttese az egyetlen riválisa a Manchester Unitednek a bajnoki címért folytatott harcban, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig éppen a Barcelonával szemben állnak továbbjutásra, a szerdán 2-1-re megnyert londoni első mérkőzés után. Vagyis hat szűk esztendő után Fabregasnak Londonban is jó esélye van cím(ek)et nyerni. Ami viszont jó tárgyalási alap lehet Wengernek arra, hogy maradásra bírja csapatkapitányát a nyáron.