Serie A

Legyűrte a Cagliarit az Inter

  • DA

1-0-ra nyert a Cagliari ellen a címvédő Internazionale a Serie A 26. fordulójának szombati játéknapján. A kék-feketék korán megszerezték a vezetést egy lesgyanús góllal, ezután csak az eredmény megtartására törekedtek, és a szerdai, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre tartalékolták erejüket.

Szegényes játékkal, és érvénytelen góllal nyert az Inter a Cagliari ellen

Leonardo már a szerdai, Bayern elleni mérkőzésre gondolva kihagyta a keretből Sneijdert és Lúciót, de csapata nélkülük is megoldotta a kötelezőt. A kék-feketék már a 7. percben megszerezték a vezetést, egy szabadrúgást követően az Agazzi kapusról kipattanó labdát Ranocchia tessékelte be a kapuba (1-0). A visszajátszás alapján egyébként több mint kérdéses a találat érvényessége les miatt.

A tempós kezdés után visszavettek a félidő közepén a csapatok, nagyrészt a középpályán folyt a játék, a lefújás előtt élénkült meg kicsit támadásban az Inter, de az eredmény nem változott.

A szünet után aztán teljesen elkényelmesedtek a Leonardo fiai, a Cagliari viszont bátran próbálkozott, egy idő után szinte teljesen a hazai térfélen ment a játék, Agazzi kapusnak tulajdonképpen semmi dolga nem volt a második félidőben, Júlio Césarnak annál inkább, de a brazil portás remekül helytállt. A hazaiak mindent egy lapra tettek fel, csak az eredmény megtartására törekedtek a különbség növelése helyett, a cserék is ezt mutatták (Motta/Cambiasso, Hardzsa/Mariga, Eto'o/Sztankovics). Az Internek szerencséje volt, kihúzta a végéig kapott gól nélkül, és kissé felemásan, de győzelemmel hangolt a Bayern elleni derbire.

Serie A, 26. forduló:
Internazionale-Cagliari (1-0)
Gólszerző: Ranocchia (7.)

Korábban:
Bologna-Palermo 1-0 (0-0)
Gólszerző: Paponi (94.). Kiállítva: Garcia (58., Palermo).

Vasárnap játsszák:
Lecce-Juventus 12:30     
Chievo-AC Milan 15:00    
Fiorentina-Sampdoria 15:00    
Genoa-AS Roma 15:00    
Lazio-Bari 15:00    
Parma-Cesena 15:00    
Udinese-Brescia 15:00    
Napoli-Catania 20:45