Férfi kézilabda BL

Egy megnyert meccs végén szétesett és kikapott a Szeged

Az első félidőben nagy előnyt is kiharcolhatott volna a Pick, de pontatlanok voltak

Háromnegyed órán keresztül jobb volt a Szeged Schaffhausenben, a hajrára azonban elfáradt és kikapott a Tisza-parti együttes a kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában. Az első félidőben nagy előnyt is kiharcolhattak volna a mieink, de a tűz közelében tudtak maradni a hazaiak, és a lelkesedésük kamatozott a mérkőzés végén.

Az első percekben felváltva estek a gólok, majd 2-2 után néhány gyors találattal elhúzott a Szeged 7-3-ra. Lékai, Sulc és Katzirz tűntek ki támadásban, míg a védekezésünk vezére a kapus, Mikler Roland volt.

Emberhátrányunknál azonban közelebb lopózott a Schaffhausen. Mielőtt nagyon meleg lett volna a helyzet, újra elhúztunk, de nagy előnyt nem sikerült kiharcolni. Kettő-négy gól között mozgott a különbség.

Skaliczki László 13-10-es szegedi vezetésnél kért időt az első játékrész hajrájának kezdetén. Mindkét csapat betalált a szünetig, de a különbség nem változott. (12-15) Kicsit pontosabb játékkal akár nagyobb is lehetett volna az előny, de gond így sem volt.

A második félidő elején is stabilan tartották a különbséget a szegediek. Végig a közelükben volt a Schaffhausen, de egyenlítési lehetőségük nem adódott. A játékrész közepén kettős emberhátrányba került a magyar együttes, de szerencsére ez nem tartott sokáig, és már akkor újabb gólt szereztünk, amikor még eggyel többen voltak a svájciak.

A Schaffhausen játékosa tör át Vadkerti és Zubai között a Szeged elleni BL-meccsen

Aztán mégis megfordult az eredmény. Egyenlő létszámnál talán túl kényelmessé vált a Szeged játéka, és visszaengedtük a mérkőzésbe a Schaffhausent. A svájciak 25-24-nél átvették a vezetést, Skaliczki László joggal kelt tehát ki magából az időkérésénél. De sokat nem értek a szavai, hiszen emberelőnybe kerültünk, mégis inkább a hazaiak előtt voltak valódi gólszerzési lehetőségek, a mieink még hétméteresből sem találták a kaput.

Ráadásul a kapusaink sem találkoztak a labdával. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, ráadásul egyre kilátástalanabbnak tűnt a helyzet. A Szeged játéka görcsössé vált, szerencsénk sem volt, míg a svájciaknak minden összejött. Herbert újabb kiállításánál végleg eldőlt a mérkőzés, és sajnos nem a mieink javára. 31-27-es vereség lett a vége egy olyan mérkőzésnek, ami akár már az első félidőben eldőlhetett volna a Pick Szeged javára.

Férfi BL, C csoport, 8. forduló:

Schaffhausen (svájci) – Pick Szeged 31-27 (12-15)

Később játsszák:
B csoport:
MKB Veszprém-Tatran Presov (szlovák) 19:15